Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
https://youtu.be/9Z2b2-o5qTA

跟咗佢Sexy 30 setting,Bios同CryoUtilities都搞咗,但係Fps冇佢咁穩定,有時跌到落20 fps有冇巴打跟佢setting試下,睇下幾多fps?
香港訂既機是否叫 港行? 咁如果要維修應該點做? 利申岩岩訂左256 219k
LM
Steam版定係gamepass版?
真點床上打飛機
終於都有人 get 到
轉wallpaper其實都好緊要
512貼左玻璃貼反晒光唔貼又驚花
邊到訂?
komodo.jp訂先叫行貨
其他地方訂唔係
Yes 今朝訂 岩岩已經比左錢,如要維修應該點做呢?
想問下 Steam 有冇啲電池保護嘅設定,例如直流供電?
玩cyberpunk 好似兩個鐘到就收皮
不過都ok 部野重到無哂電就咁岩會攰收機順手叉電
香港貼左acer 貼紙可以打去問下
我驚日後好似switch 咁成日壞手制,問定先😨
其實用返vol down + power最穩陣, dual boot只係方便少少, 但steam os一update可能要用好多時間去fix
係咪即係pinned msg 果個
頭先試跟足佢setting唔鎖tpd,行諾城都算穩30fps
你喺邊到跌到20fps?隻game唔同地方fps可以差好遠 所以未必準
用咩方法好睇你係64/256/512同埋你想點用
有人買512, 另外SD CARD只裝WINDOWS
有人買64, 換1TB SSD再分partition裝哂WINDOWS同STEAM OS
第1個就最簡單, 第2個就要做多D野, 但最後都係可以用返steam deck本身volumn down + power入boot menu, pin msg o個個係教你裝埋gui o既dual boot, 普通開機會入去一個3rd party o既boot menu
剛試左,唔太滿意,無啦啦跌去20好唔順暢
可以用pixel deck 個setting 順好多,但會無咁靚啲畫面
我買左64, 打算買1tb sd card 做哂dual boot 同裝steam game
可唔可行?
有直流供電就好,長插唔怕傷電,又冇咁熱
pin第一條link有少少step錯左, 所以佢default先會boot去windows...不過裝windows to go去SD CARD google有大量教學, 你可以搵o黎step by step咁做

之後跟pin第2條link去分返partition畀steam os裝game就ok
係一開頭個城度會突然跌落20fps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞