Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
想問下裝window 落sim係咪需要部window機
話說我咪話錯手del左個steamos
咁我而家裝返
本身玩開隻gta一直都save 係 sd card
而家隻game唔洗down就玩到,但無左個save
係咪無得搞,儲左係local?
開左social club 個雲端儲存都唔見有
無知一問
Steam deck 差電差滿係咪只會 show 99%
外國forum d人話係正常
大家部機都係咁?
wild heart
臥龍
hogwarts legacy

唔知有冇一隻可以係sd度順玩
佢個“叉滿電”係90-100%
想真係叉上100%就部機唔好痴住個dock
電跌到5X-8X%附近再拎去駁dock叉電
叉緊電果陣唔好掂部機
隔一陣就自然會上返一百
不過唔太建議
同埋部機駁dock都識好似laptop咁直接喺火牛攞電
其實唔洗煩咁多
每次boot完sd卡個win11之後
下一次開機個rEFInd都唔work
有冇巴打識fix

中間多咗個唔work嘅 windows logo唔識del
右邊就會load到入sd卡個windows
但下似開機會boot咗windows
個rEFInd會唔work ,要抆張sd卡開機先得
原來要disable 番nvme嗰邊個 script
變番兩個logo
但一boot win11 ,之後下次開機冇咗個rEFInd真係唔識fix 有冇高手指點下?
請問點樣desktop mode玩game pass?512gb夠唔夠?
我用緊個機底有RGB嗰隻dock
問過唔支援switch
最後黃金買左隻steam,switch通用,插少舊野
不過都220
任買架wo, 你估PS5咩
想問下邊叉電邊玩有無問題?
買咗張1TB ssd剛剛到手, 上網睇要裝window同界partition係咪又要買ssd card reader?
咩牌子
會唔會有漢化版
想玩返d ps1 ps2 年代既日本game
NDS 都有漢化,睇你搵唔搵到
i mean 英文網都會有漢化rom?
有冇人試左玩Xbox game pass?
效能係咪差好多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞