Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
隻隻game唔同 無得咁講
唔會有
有冇人用moonlight係電腦stream game落steamdeck
係咪全部都行得好順
唔知大家試過未,似乎router 夠勁都可以順暢remote play PS4/5

https://youtu.be/1d6I2AYTBds
佢只係 local lan remote play 當然好順,除非你部 router 廢到 802.11ac 都冇

如果要係街玩要裝 vpn,steam deck set vpn 亦都幾麻煩,冇 sony 原生隻手機 app 咁方便
想問下可唔可以set 個F5 hot key? 打RPG方便 quick save
remote play 出街玩其實真係惡夢,當係屋企可以瞓喺床煲PS4/5 算
係街remote play 太多野可以出問題
首先steam deck 無cellular,變左好睇你部電話個hotspot 有幾快同stable
而電話放hotspot 本身都容易唔穩,成件事好易出事
好的
26 號畀咗錢等出貨叫春
俾到尾數快架啦 我廿幾先訂,31已經到貨
見到你話 20 號訂咗
+fsr 番番去ps1 畫質
可以, 下面L/R 4/5 可以map keyboard d 掣,我都map 左 ps2 模擬器d 即save 即Load 上去, 用F1-F3
雖然我買果隻未必同佢一樣,但我上個月係hltvmall買左隻220蚊,牌子名叫mcbazel,個樣似老翻steam deck dock咁。暫時switch同steam deck交替用,不過得60hz。
JSAUX 嗰隻好似唔可以共用
有無人24號收到貨
今日仲係無聲無氣 無email
唔知 Jenny 係寄咗順豐先 send email 定調返轉呢
唔寄點有tracking number 呀ching
佢可以先開一個 SF number,pack 完先叫順豐收件 / 佢自己寄嘛
要漢化就淘寶兩蚊任download
買埋百度雲vip就download 得快好多
steamOS 勁on9, update 完會改左wifi ssid 唔係隱藏, 要去desktop mode 剔返先連到.

而因為斷線用唔到keyboard & touch pad.
第一次update唔知情況del左wifi setting 諗住重新set 打唔到字,
我要專登連docking 用lan先搞掂。

隔幾日又update又連唔到wifi先發現入desktop mode 剔返隱藏ssid
tb問過話唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞