裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
咁你批灰個d做既方面一樣
你可以外判做清拆,泥水同水電
自己落發白水,剷底,嗌人清場
泥水,水電入場
泥水完工傢俬佬入場
傢俬就搵翡翠個d傢俬舖黎做
油漆自己埋尾
可能我講得唔好,外國唔只執修,好多時自己一腳做晒。其實台灣都有唔少。
都係個句,時間。
你試下返工唔係你上司
有人係咁問你
點解format 係咁 點解用呢個function
點解唔搞左乜乜先 ?
就做完問 乜唔係第二張form?
再菜膠福粉有機溝光油有毒

然後2022仍然係香港主流

你見油漆行放門口就知
佢不知幾有商業道德明買明賣 收得錢就落力做
香港裝修佬十個有十個都練精學懶,手工求其!手工錢同手工技術完全不配
唔想夾野就咪撚學人做埋判頭
木工你搵晒傢俬舖or ikea 唔使做修口仲方便 油漆自己搞得掂都可以 最多唔批灰唔剷墻 就咁油

水電自己一定整唔到 泥水都未必整到 唔平都算最怕整整到cake腳

仲未計鋁窗冷氣搭棚 又要預位 咁呢啲當然都可以唔做

同埋呢而家香港睇YouTube好多都係外國方法 香港好難跟足 雖然我都明白香港有啲方法仲係好落後

但都係補充番 如果自己做既 我諗時間成本精神 同埋做出嚟嘅成果 不如俾返錢人哋做仲好(咁當然裝修公司個班底前題好)
其實我做文職都咁,差在無食tea.
食左幾多油水, 偷工減料,心照啦
有兩班
一班係判黎做 個班通常手工好好同快手
一班就打日記 通常做出嚟都係廢
好多人儲十幾廿年錢就係得幾十萬

裝修一次就比班仆街一Q清袋。
其實係啲醫生厭你蠢廢事講。我陪個醫護去睇醫生,個醫生同佢傾幾句就知佢都係同行,傾耐左又講detail重要識要求轉第二隻細粒啲既藥食 (直接講隻藥名)

同埋佢地用啲字眼都唔係中文,我就根本唔知佢傾緊乜
黑面還黑面
唔會故意開錯藥
再上YouTube 講你地病人主動申請死亡
係 正一賤種
一切都視乎態度 不過全能既連登仔咁勁 無理由要搵裝修師傅裝修
咁喺呢個人操守有問題
但係你唔好用一個人嚟批死成行
都幾明顯, 方杖果然好小氣
成行一半以上都係咁啦….
識哂所有野咪得
睇人
想入行做裝修了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞