裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
油漆鋪
唔好用歐美比啦,人地放工具個倉都大過你間屋,普通香港人邊有咁多空間
算鳩數啦黃屍傅
人地講一啲現實裝修發生緊嘅事比大眾知
你就歪曲人地意思
唔係成日扮好心扮幫人就有用架
溝通能力低

問下點解要咁,咩原因就發老皮,我話咁就咁
有袋裝料/桶裝料,方便啲不過貴啲啲
cic 啦
不過油個油都要讀1年

btw.. 裝修佬好似無幾多個注冊左中工
俾左訂你話轉就轉咩
同埋好多都唔會接人地手尾做
裝修佬唔識用

btw, 政府地盤比蝗家佬見到菜膠即屌, 即刻出warning

成日話自己十幾歲出黎做
書無點讀過無人教點尊重人
甚至無人教過佢地點做人
桶裝批牆灰 / 膩子灰

菜膠福粉的確係最好批,批完又唔駛點磨都滑,但香港天氣咁撚潮濕過幾年就發霉屌你老母
我好樂意同人解釋點解要咁做
因為份人鍾意諗點解
而老屎忽永遠不求甚解,隨時佢做足三十年都唔知點解

所以我一路做一路諗通個原理會覺得自己好醒
多謝返你問我tim,你唔問我邊有機會認屎認屁
講到尾咪淨係得油漆自己做到
但如果要拉電掣加蘇頭
咁就連油漆都唔可以自己搞了
所以話讀書係為咗可以平心靜氣同人講嘢 做gym係為咗啲戇鳩仔同自己平心靜氣講嘢
溝通能力高仲做裝修?

做ceo啦
我用開美力高138
唔好一碌鳩打一船人
我估用菜膠班友應該唔會上連登
你啱
香港廚房佬成日都比人屌ga la
九成都係半途出家煮垃圾
其實好多唔係做唔到
係做得比較慢同無咁好睇
但自己做可以翻幾次手一定好過班所謂師傅做仲要受氣
前題係有興趣
我以前做監工都好撚憎d閪客問長問短,問個工期都仲話可以好聲好氣答你,對裝修野一知半解,就黎挑戰咁,講咩之前幫我做果個唔係咁,屌你老母咁你唔去搵返果個黎做
歐美邊有得同香港比
歐美嗰啲唔係用石屎,多數用木材或者石膏板,本身就直,直接批層薄薄地ge灰就得
香港大部份石屎樓本身牆面唔平,批灰要剃批到平都批死
根本就睇你自己人工幾多
本身人工高嘅,我嘥幾日去批灰個time cost咁高

倒不如去返工做一個月甚至幾日已經係返度仲要擒上擒落做到周身骨痛

你人工低嘅話咪自己做,反正你做幾個月都搵唔返裝修嚿錢
1450白紙 8舊水就話啫 吹到差唔多成倍
香港裝修佬真係好撚惡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞