裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
開坑放線講10分鐘乜撚都識啦,咪撚玩啦屌,咁都唔識就唔好晒大家時間啦
只有獨立做到,同做唔到。好簡單我俾張圖個大工,識睇固然好,唔識睇唔緊要,幾分鐘解釋俾佢聽,我收工前上去睇下做左d咩出黎,做到既俾大工,聽日繼續,做唔到既俾一工大工,有機會再合作。
白紙咪白紙,做返白紙野,做多左係佢自己想學,覺得自己做到咪講出黎,夠期夠價做既我都會俾佢地試,得咪收大工價自己做,唔得咪做返白紙,咁白紙又唔係唔會加人工,上面話1450白紙我唔覺得有咩出奇,有d人就係冇信心自己獨立做,但又幫到d大工,咁咪俾高d
裝修野其實就好撚簡單,最難最厭惡反而就係白紙成日做果d搬料/開坑/撈英泥沙,所以俾1000蚊工唔過份,好多公司成日話咩俾個白紙黎學野你公司請果d係黎做野定教書
油漆泥水 唔洗用腦 係咁做 做得靚就唔怕無工開

泥水最辛苦但最搵到錢 最少人做
油漆 應該最易搵到機會學 人工最低 但應該最輕鬆
個柒頭一開口已經口臭提老母又唔輸得
你有料既我比job你接又點話 點管理點計成本點留人都唔諗下 嫌人工低自以為是好高騖遠 咁叻唔見佢去開公司 聽佢條數都古古怪怪 打開工唔撚知點計營運 大工做唔到當白紙我真係第一次聽
大工獨立做唔到叫咩大工?
獨立做到咪大工,做唔到就當唔識,有乜問題
唔該
但泥水聽就聽得多 實質係做咩 可唔可以形容下
on998舊水搵白紙唔係你老母邊個做又要有生產力但又俾唔起錢,靠壓榨人工黎賺錢,呢d公司執柒左佢啦。
見識又少,圍爐最撚叻,同條傻閪圍住打飛機話800請白紙已經好撚闊綽你兩個係咪痞係屋村街市入面d裝修鋪,d價咸撚過隔離鋪d咸魚
砌磚牆 地台磚 牆身磚 腳線 有啲會裝埋雲石
你啲白紙咁多野做又真係唔夠你高
我公司從來都唔缺人 白紙入黎學野我請 輕輕鬆鬆 流失少壓唔壓榨就你鍾意啦 如果你係打工既我一定搵多過你 點解要圍爐訓撚醒未 白紙公價800 但我加人工加得快 你公司規矩唔好套落黎 如果你老母想入黎做我可以請呀 勤勤力力做落去人工高過你都ok
"如果你打工"繼續ff,開心就得
你鍾意啦老細你咪繼續1千跟住直接大工囉
9唔搭8 你老母唔夠錢洗就搵我啦 唔洗做雞
800笑鳩人低然後做多啲野出一千 咁*闊綽*做咩唔出1450啊你壓榨左450喎
老細佢好勁用我出糧FF估到我公司係街市鋪頭又唔比我FF佢打工果然係老細有佢講冇人講仲要提人老母幾撚惡
白紙打炮打石屎 主力牆都夠佢玩返三兩日 鏟底唔識鏟又要鏟二 三日,鏟完底打完炮咪叫佢去第二間再做同樣嘅嘢囉 真係咁多時間行行企企咩
我通常預多啲人手 同埋我班底啲師傅都會幫手做 唔會chur到白紙咁盡 廢事嚇走佢 比佢望到咁上下先 所以點用白紙真係間間唔同
咁係你好即 出面差唔多間間都係咁用白紙 駛到佢盡先得800
有啲800都無 700 750大有人在
所以先冇咩人入行 改下學下點留人都花左唔少時間 同埋呢行通病就係成日當啲白紙係全能咁洗 800真係唔低 一出高人工又多啲人入黎混吉 鳩下鳩下袋人工就算 我寧願一開頭出800 愈做得野我出愈高好過係唔係都1000 能者多勞多得點都冇人會屌
下 已經講到裝修1459 白紙咁顛
輕輕一推
一直都有黑工
如果唔係邊會比你fb 見倒大陸傢俬直銷廠平價廣告
手功如何就可以自己體驗一下了
所有要用泥水都係

地磚 防水
呀~老細潛左水壓榨緊人 佢都出唔起1450抽左450水
收皮啦你裝修佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞