裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
唔係做開工程係需要搵設計公司中間幫手夾師傅,但好多設計師好撚廢乜鳩都唔識淨係識出圖仲要錯尺寸,或者好古惑夾埋師傅搵客笨

之前裝修,搵相熟裝修公司,基本上所有料都係自己出去買,報價前就夾好物料同工序,自己設計出圖比師傅,傾好找數期數,傾好嘅野寫晒落合約先簽,夾好工期開工前講清楚有咩要求,某啲工序自己另外再搵專科師傅做,勤力啲監工,灌埋茶水,成個過程好愉快冇爭拗成果亦好好,而且提早交到場仲慳唔少錢,不過工作量好柒大

Between,買樓花係有辦法叫地盤嘅裝修師傅整得靚啲,識人同識做就得,買新樓發展商收樓嗰陣又可以提好多要求經發展商叫裝修執返好
除咗水電應該大部分都自己做到
只係時間問題
自己做,今日做完睇落冇問題,聽日行過可能先發現,自己做就可以拆咗佢重做做到滿意為止,你揾師傅做佢彩你都on9
真呀 平d又可以幾年可以重新裝修過一次 得閒又可以叫下啲人上嚟維修 保養下
一開左工,你成個工程基本上都係比佢做唔轉得人架啦,唔串你先奇。
唔通你中途停工搵另一個師傅接手咩。
所以咪話識嘅話

唔識嘅緊係驚電死,所以唔識唔好搞。真係識先好嚟
我個個好好

我查佢三代係唔係清白都ok

要求裝修唔著褲又ok

仲要大隻靚仔
Source : trust me bro
好多報價咪又係啲裝修佬
個個裝修佬係設計公司做呀
似你未做過野wor
程序係唔比問架?問下個裝修佬
裝修佬唔鍾意就可以故意爛尾架?
你邊間公司做呀?咁搞笑嘅
定你就係啲垃圾嘅裝修佬
咪係,咁起高鐵唔使請監工啦
1450裝修白紙 邊度請人
咁叻就唔做裝修啦

幫你做手術啦

一係你勁你自己裝
係 你搵則樓 或者設計師之類 其實比錢果個原則上應該惡晒架喎 我都做過下三行 好多師傅都願意接受意見 因為翻手做都唔過癮呀 應該未致於個客比意見都玩野 除非你五時花六時變 改黎改去姐
好撚正路姐 家陣裝修定做cs
可以,我都係自己裝

其實唔難
以前搵過律師,傾完轉身準備走,突然醒起有d位錯左,轉頭問番佢,即刻屌我:頭先做咩唔一次問清楚呀,事後又問問問。但前後30秒都無,之後check番原來佢律師樓d文件出錯,最後先死狗咁同我say sorry個人格閪真係唔關咩職業事
連登3歲識揸飛機

9up唔洗本
南亞佬囉 搵你間屋開p
讀U 時窮到 high high 喺宿舍入面自己走線偷電開冷氣,交房時還原。

利申: 讀嘥銀時相關
香港地本身啲裝修佬大部份都係啲大陸人
大部分都係以前落黎甚至乎係偷渡黎香港
咁重算唔算係外勞
睇幾條YouTube片就質疑人地 有料就自己買間屋落手做
重做囉
屌爆佢呀嘛渣架
物競天擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞