裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
做到又未必做得好
間屋買嘅大家都係想搵個專業嘅黎搞架啦
係好多裝修佬鳩流流咋嘛
你為慳錢黎做就會爛尾,前題要有興趣例如你鋪地磚咁,以前彈墨拎平水已經好考功夫,依家一個平水儀搞掂,自己DIY應該硬底會易做d,造餅仔初幾條地出黎唔係咩難度,但頭幾次落手可以拎個好細既範圍自己試左先,冇人叫一黎就當自己師父咁大範圍咁做,最緊要自己做之前搞清楚d步驟先,英泥沙比例,洗唔洗落bonding agent,盪完洗唔洗護養,膠沙點開,搽幾厚,諗晒d問題先,plan好先做就好大機會成功,慢就一定嫁喇,如果想做得快過師父係天真
我都試過,上嚟度幾次尺整隻玻璃門,結果由拉門變推門,錯左話拆咗佢整過隻俾我,結果就係消失左
UK 買裝修材料好似去超市咁樣,仲要買完先俾師父整。
不過有個位就係 D 師父約成幾個月 ...
工程費唔包解答你問題同教你嘢

IT狗應該感同身受
屌那星 我地做開商業同政府場既,都唔明點解搞間屋仔都可以一獲泡
人地外國預你揸車車走啲建材, 香港? 算吧啦
以前magabox 有間建材鋪都做唔撚住
開冷氣要獨立電路入mcb
你學生邊開到宿舍既mcb?通常鎖左
特別係小學學歷嗰d
唔好講成屋裝修,
淨係叫你做一日泥水已經收你皮
同廚房佬一鳩樣食就食唔食鳩就
應該係講緊bypass個拍八達通個舊野
唔洗一日,淨係撈幾堆沙,班人已經手軟腳軟
所以華人搞民主真係得啖事

當年老毛都話人民當家作主,結果成班賤種咪又係當佢神咁拜
想用平價錢請有手勢既師傅
人人好似加錢哥咁一分錢一分貨
加錢又有乜所謂
屋企鋪咩地板係最容易?
真呀,咁多廢柴尻流流
反正全部爛尻design, 全部倒模好快又一單
唔自爆啦
做展覽裝修
泥水係咪批蕩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞