裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
一個有跟開 project 嘅 pm/ coordinator 嚟 check 進度 同一個無跟開乜柒都好奇寶寶咁嚟要你講解嘅閪客係2樣嘢嚟。

coordinator/pm 望2眼就知你去到邊,出聲通常都係有啲嘢唔對路等你俾個解釋佢。算係工作一部分。 分別就係同客傾好咗嘅定期工作進度報告會議 定 條契弟太得閒上嚟坐你執邊睇住你做嘢嘅分別,前者係工作內容;後者係湊客正常係 pm負責而唔係落手果個邊做邊教intern 咁解釋。
諗起小學生
因為香港制度助長班仆街呃錢
如果爛尾合約, 只可以告, 或者搵消費者委員會或者海關
但係消費者委員會係廢既
合約寫得唔夠清楚, 海關更加唔會做到野
如果你去告, 要花好多時間同金錢搵人去証明, 更加無人會肯幫你做
而且就算告嬴左, 班仆街摺左間公司就唔會上身
所以先咁多仆街搵食
合法搶劫
其實水電識嘅話都可以自己嚟

係幫其他人整水電/要入紙先要有牌
應該錢已收
未遇過
啲冇讀書賣奴力嗰啲個個都狂燥症
然後就話人睇唔起佢 排鳩佢
心諗你自己攞黎
問個時買烏龍茶或者下午茶會好啲嘅我諗
師兄用開邊間裝修
手工好又俾好少訂?
識咪可以

泥水 水電呢啲你冇架生又唔識就局住搵人整
自己最多做下油漆
啲態度同DC9 一樣
色人
點解要教你先?
有嘢問就問返個白領/科文 落手師父不嬲唔會直接夾個客
聽人講過搵設計公司其實舊錢就係俾你同啲師傅隔一層黎溝通
而家係咪中學畢業衰11就要咁畀你話先
唔怕電死咩 水電搵師傅最安全
其他鋪磚油漆 自己黎係ok
其實佢地真係大把job 唔愁無工開
老老實實呢啲就要引入大陸勞工
,同埋引入大陸平台仲有良好客服體驗
成撚日做錯,唔問足跟足就屋主自己硬食
事實嚟
其實你裝修過未應該個個都咁
唔好同我講你個個好好
所以啲人成日話對低等人唔駛客客氣氣,因為班人見你客氣佢就當你佮得,唔會感恩有人對佢有禮有商有量唔睇低佢
可以但好撚辛苦,試過屋企油油同自製地台,做左2個星期做到好癲
真,其實呢個post 大部份人如果俾外行人問問題都會好似個師傅咁閪咗人先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞