裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
裝修佬油完都係咁閪,咁都叫難?
下下話自己做,唔使返工咩
放夠一個月都搞唔掂啦,仲未計自學時間
8舊搵你老母黎做
即係我幫人打藥,佢簽完consent 就無權問野?
我自己唔會咁做野
真係大把人diy油完仲靚過裝修佬
我選擇上多啲去望撚實呢班濕鳩裝修佬
唔好講話裝修,你買隻模型試下返來自己油,其實都唔係一時三刻掌握到(你油到勁樣衰實冇問題ge....).
何況裝修
你閱讀理解咩程度先會得出上述文字內容 = 簽完就無權問嘢 嘅結論??

內文有無話拍咗版埋牙個客走嚟每個步驟問可以唔撚答? 無喎
覺得煩膠 同有無權問嘢係2件事喎。

建議重修中文閱讀理解
做乜鳩,你求撚其就變到幅牆黎油油?
講野用下腦啦
之前搵人報價,問埋點做
問多兩問就block 9 左我
上一輩做裝修好多都係one man band
兩三個裝修佬搞掂
因為自己生意,緊好多

依家好多裝修公司為左慳成本
好多都係斬開一part part 黎判比人
啲判頭出面有野做咪唔黎你度開工
求撚其報工數
啲撚樣做一兩年夠膽死自己底價判野做
條數發唔掂咪拖判頭數
自己又無本事做咪爛尾

你見有好多裝修佬手工都唔係特別好
只係唔會爛尾,簡單裝修唔係豪裝
已經好多人搵
其實裝修齊腳落手做既工時兩個月內起到貨 但宜家裝修勁個班師傅真係一年少過一年 即搵都要最少等半個月至一個月 所以唔係裝修老闆拖時間 係真係搵唔到人(講緊做得靚個班要等 fb group大把垃圾師傅係屋企R緊腳趾)

同埋仲有一個問題就係 宜家好多料都要大陸落黎 閒閒地都要半個幾一個月 所以真係唔係唔想快 係無得快
料遲我明
但我嗰陣個情況係有上好料去我到,剷底就求其剷咗幾個窿就放喺度兩三個星期冇開過工
點解我會知冇開工,因為我差唔多日日收工都會返去睇,啲工具完全冇郁過,係完全同一個位置冇郁過
問佢點解冇進度,佢仲話唔代表冇做嘢
最後都係一pat 屎咁,大波浪,裂紋同爛尾
我明遲交貨就例牌,但真係唔好完全唔做嘢
其實唔想做就一開始唔好接
所以我有啲後悔冇跟我老豆學
佢嗰陣成日話讀多啲書好過,揸筆好過揸剷
okay,我轉個講法,我唔會覺得人地煩膠,呢d係人地權益來
800見唔少白紙做行行企企比下工具你想幾多 你老母做雞唔知價
九成嫌收得貴姐 ,設計師錢都唔肯比又嫌貴

你咪自己落site跟囉

裝修佬係自己夾得掂就唔洗pm同designer 既存在啦
出唔起錢咪撚請人啦又要幫手搵錢又食鳩人水
想賺到盡咪叫你老母做埋雞,去廟街企下都有800蚊日
其實問係可以,不過唔好上網睇完就教師傅點做姐

利申油漆佬
800蚊白紙會叫你做哂啲雜工嘢 打炮執垃圾鏟牆咩都要做
比得少又多嘢做 真係唔怪得無咩後生入行
昌師傅都被人公審
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞