裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
會唔會關菜膠擺得太耐事 好老實我初初入行都係菜膠福粉 光油石膏粉 溝黎溝去咁做 又唔係好覺會發霉
我純粹靠估
菜膠本身係喺紅藻
可能油性光油隔絕咗佢同空氣&水份接觸
所以冇咁易霉
但唔落光油
接觸完水份後就可能有細菌/微生物滋生
所以會霉
不過呢樣都係我推斷
未開始討論,就已經覺得自己教緊人,真係冇讀書先講得出口
你果d 師傅用je 我果d 冇喔
你以為呢個師傅好閪, 你換人,點知下一個仲閪

記住,裝修界沒有最閪只有更閪
唔難架,搬料開料批果下重覆做, 睇你有冇時間腰力咁解, 你好得閒慢慢玩唔同花式都得架
坦白講,因為有人拍片,將要注意既都講左,淨底就係練習,剷底批灰油油,你跟晒product指引,開住燈咁做,真係唔難,角位係最考功夫,但依家都有好多工具出黎做呢d位,最重要係最後砂紙可以修正到
你不斷咁練習,點解會4,5年先識批灰,俾你一年不斷剷完又批都變師父喇,4,5年出到醫生,工程師嫁喇
我有我專業知識原因理據說服你唔係教你唔係時間?說服到你係唔係俾返錢先?你有讀書所以時間就唔洗錢既?
咁即係返返去樓主最初講嘅嘢,裝修佬唔俾問問題,要問就爛尾/加錢
問問題要加錢有咩問題?律師都要按時間收費啦?你真係當做果個好好搵?答你當做慈善?
不嬲都係睇人做就易 自己做就難
可能師傅做半個鐘搞掂 自己隨時做幾個鐘都未搞掂 仲要做到pat屎咁

不過呢度d人都係紙上談兵 有時睇到d無知留言笑下就好

連登仔講就凶狠 做就碌撚
裝哂cam
香港裝修佬同地盤佬咪19樣

邊有好人
你腦發育不完整。
學呢啲濕鳩要萬幾蚊我$1000賣晒全部lecture notes俾你好過啦
咁咪即係冇技術成分
屌 啲裝修佬係咁架
無賴嚟 成日話自己專業
仲成日用
拎自己同醫生律師講
咩醫生律師問問題都要比錢
又唔諗下人地依啲職業比佢地勁幾多倍
樓上好多話睇YouTube 就搞掂 裝修成行都係呃尻人錢 支持自己做曬
白膠加光油啦
其實拍片個班 唔會教足曬
自己貨自己收, 自己做完出現裂紋、天花起浪牆身唔平, 油到一噠噠,你可以當係特色效果油漆都得架, 呃到自己埋得
你講呢堆野班裝修佬做齊晒俾你啦
裝修佬係咁撚叻啲人唔會自己落手啦,有幾多人真係貪過癮呀
各位業主真係要日日上去check撚住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞