裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
lm 學嘢
想問下你睇邊啲入門?
非常同意要監控 不過好難執行
會好似的士佬咁冇真正監察到
而唔自願跟既話 冇幾個人帶頭好難有人參與

驗樓詹sir都有同個協會整左份裝修標準非常齊全
https://www.hkdea.com/tc/industrial-guideline.php
但你拎比裝修佬冇人會理你跟住做

都幾同意依家人工都好貴
管埋貴少少考牌 好過成日爛尾
就係睇樓主po片果條友,昌哥,油漆教得好仔細,其他裝門果d片都好好,cfu chan d泥水片都學到野,水喉做唔到佢個lv,欣賞下就好了,外國就睇youtube search 人地d片,買人地d工具試下
係好難監管, 因為始終係私人地方做私人野
又無郁到小型工程監管項目

所以我先提議搵個cic/ 協會, 用consultant 形式去幫啲業主管理
業主要搵人幫拖就要比返錢呢啲協會

建議由cic 負責因為cic 理論上係比較中立
佢叫咩名
佢而架整臭自己個朵 仲有無人搵佢做生意
人地出錢買service你又接黎做 接完又話人價低唔撚聽comment 你都幾撚好笑
我都唔明點解會咁
我老豆生前做裝修嘅自己屋企都係一個星期貨仔就整好,快靚正
揾人返黎裝修,明明冇開工又話有開工,講好兩個月起貨搞左四個月,最後仲要爛尾,真係灰
true af
屌 老母裝修佬 我就學院派
我講嗰啲材料名就同佢認知完全對唔上
永遠都係人地問題
手工差都係業主問題
簡靚菜膠避唔避免到?
但係要俾多一大舊錢
影全屋肯定有問 咁樣背景講幾句就唔知
至於你覺得無人搵佢得啖笑
留言做到下年排到唔知幾時
香港好多裝修佬仆街到傻 好少少都大把人搵
問題人地師傅知做到邊個位收口
等第二日易追d
你唔識嘅 如果留左個L位第二日再做
好難追得翻
畫好曬你先講緊係俾人罵啦
冇用 都係有機物
diy九成人批撚到大波浪咁

sport light射落牆以為自己係大海中心
其實睇昌哥片 佢似好商議
你要直接搵師父咪難傾
所以好多師父唔鍾意接街客 又唔鍾意做大判因為要湊客好撚煩 寧願賺少啲 做好自己份job 走人算數
輸緊啦你多數
昌師傅都閪
冇錯啦,反正收左錢都搵唔到人
你1年發霉關我撚事
搵十幾萬都要diy 咁撚on9 拎時間做多幾個客仲好啦
有聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞