裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
有咩咁巴閉
800白紙都屌 利申白紙比開750
支持業主自己整泥水野
唔好益班玩泥沙泥水佬
利申:唔做住家既判頭
咁係你仆街姐 咁都衝出嚟柒
有咩仆街 白紙750 800算係咁啦 成115蚊個鐘
又話少你又唔講應該比幾多 反正我就係唔缺人手 啲白紙肯學肯做 你慢慢講 你係咪比人食得多呀有本事你咪做出糧果個囉 800都叫賺到盡不如你比盤數我睇 白紙 中工 大工你比幾多人工
白紙唔做呢啲可以做啲咩 可唔可以自己開料自己做
同埋上手快幫到手 咪比多啲人工 咁到時已經唔係白紙
多野做 打炮 鏟牆唔會用好多時間 淨返果啲咪又係行行企企跟師傅開野 同埋不如問下比幾多先合理
屌,好心咪撚理條傻鳩啦擺明佢唔撚識係到扮,提人老母比人串返轉頭搵野講
True呢啲人冇咩用
兩條傻閪圍爐
想問桶灰係咩物料 同埋立邦隻即開即用既擺牆灰又係咩物料?
打日記有幾錢一工
明眼人都知你條傻閪鳩up啦 人地問你應該比幾多又唔撚答一味係到少少少
又柒提人老母比人笑你老母做雞又抄人講野 專業少少你又唔識答 咁你有咩用 ?
請個白紙返黎撈英泥、開坑、搬料、放線都1000蚊工,仲800
中工大工咩行頭又唔撚講
冇價不如咪撚做啦,攞唔到價又想賺錢就壓榨勞動力
同埋我公司好少搵中工,獨立做到就俾大工價,獨立做唔到就當白紙,充工即走
無記錯好似係1500 但唔知有無加到價 講緊油漆木工 最平個兩樣
斬黎做個班最少2500一日
搬野都算 開坑 放線 你預白紙會識 唔洗教?
咁佢識曬呢啲我已經比高啲人工 咁仲叫白紙
你公司點請人係你公司做法 你個白紙定義要求原來咁高
我自己請人個價就計個人做唔做到野 入行白紙全部800起 有料既就加
你1000蚊打得出黎都唔止係白紙既野黎 咁想問你公司係咪只有白紙同大工 咁白紙一日唔識就拎1千 去到獨立先有大工價? 咁中間就keep住1000?如果中間有加 咁佢唔叫中工叫咩 我想學下野
大工獨立做唔到就當白紙 呢句唔係壓榨叫咩 好撚慘
其實係咪要識人先入到行
係 通常見人都係帶個仔

唔識人入行 通常掃地清垃圾
唔係咁大落差呀
用900蚊請個唔識 點解搵多個師傅做野 老闆心態

同埋好多人學完一兩年就走左去自己做 班師傅都教到無心教 有時連叫佢地反黎幫下手都無左影
算喇佢唔係出糧點識入行800都叫低又唔諗吓加人工加得快
最好就白紙入行天價公司搵幾多分埋一份比佢
明了
想問有邊個範疇比較岩轉數慢既做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞