裝修佬: 裝修期間業主唔好問問題,否則就係主動申請爛尾!

623 回覆
1753 Like 63 Dislike
剩係油漆可以

水電泥水木器 自己做 一係就爆水喉 一係就間屋做到斜左
新移民但拎香港人工
返工成日比客問架啦
你買野唔問架?睇醫生唔問架?
你係咪做小學生定裝修佬?問下就發癲EQ咁低
屋企30年冇裝修
咪拿拿林上去整返啦!講個信字
閪人通處有,唔關粗人定斯文事
祝佢做到80歲
連登不嬲多依的傻仔 如果咁易學識哂就唔洗做學師啦 個個話自己係師父
完全無問題,你識做唔怕辛苦就得
唉 啱啱又裝修到差不多完,睇完條片仲谷鬼氣。幅牆砌到上面窄下面闊唉 唔知點搞 唔平水既
最慘又趕L住搬,同係熟人介紹,唔係實屌爆佢
其實d室內裝修佬就好撚hea既 9 10點開工 搞下d架撐 12點又開飯 做一陣又食下下午茶 再做一陣就收工 咁就1工人
咁依家香港的人做文職多 唔洗落手做 依咁架啦
同埋平日係香港生活賺香港人工無問題喎 物價咁貴
到時自己爛尾 條數仲大過請人做
其實香港人本質就係咁
簡單到係group forum問野,就算唔係問on9野 爬完文搵唔到答案
成班餓狗搶屎咁衝出黎寸你咁都唔識乜乜柒柒係到單打
Show off完佢地個種高高在上沾沾自喜我乜撚都識嘅態度後
唔答你 好d嘅就講一兩隻字
其他國家(包括連登仔最憎嘅支那人)都係好聲好氣答
何況係個班裝修佬
哂時間同外人解釋 不如直接做
叫你舅父整兩打甜品試下先嘛
有問題直接同判頭傾
問唔係問題,有point就得,不過唔係做開工程應該唔識睇

好多人連Floor plan都未識睇就持住自己俾咗錢就大枝野咁問埋D on9問題,唔通仲要個師傅教埋你睇圖?裝修佬唔用張紙皮畫張抽象平面圖比你已經執到,要肆肆正正就去搵室內設計公司比貴少少,要圖有圖,要解釋有解釋。

個個師傅炒黎做,自已做得慢蝕人工自已心甘命抵,比你問“幾句”搞到自已要ot或者做多日,唔屌你屌邊個。
再唔係本來想着自己功夫路做緊嘢,俾你問一問打斷咗個節奏,唔屌你屌邊個
亦都唔見得邊位老細會預先約定個裝修佬啊頭時間去現場行…

btw, 純粹現場屌完就算呢啲師傅已經好善良,裝修佬要玩你真係大把方法

頭盔:不是裝修佬
你好嬲 比人呃? 發癲個個似係你 乜你認你係連登仔小朋友咩
要問就問你出報價個個 你出嚟做野未? 你唔識程序就咪係到扮識
哩樣真, 班死老鬼自己原地踏步之餘仲要唔比D後生進步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞