劉仲敬對香港評論整合 (15)

1001 回覆
7 Like 22 Dislike
班港蝗最早係講劉泰英以前話蚑台開戰果時台灣會炸香港,所以台灣係香港敵人

之後有投資移民俾台灣趕走之後,佢地就改用依個point攻擊民進黨政府,再話國民黨馬特首果時香港人好易移民台灣,所以香港人要支持國民黨
比我移民 好人
唔比我移民 壞人
呢d明顯風向撚來
當然港推多數人覺得有幾個親國民黨fb page係香港人admin=五毛用香港ip
但連登twitter全部反台都班都係真.香港人
仲係到駁嘴,迷信符號符咒的形而上學家
e.g
劉細良:民進黨限制港人自由非常合理,港人要知道這些權利並不是理所當然。
https://lih.kg/bvcyBvV
#35 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
人地企頭企係大公報個邊
桑普:陸委會事前並不知情,也無意限制在台港人基本權利。整件事不是台灣政府的意思,相信它會徹查有關造成錯誤的原因。
https://lih.kg/3270546
桑普被打成鄭立同杜文澤只係遲早既事
嗚嗚嗚 蔡英文同習近平有什麼分別⁉️
係,有一事諗住走佬
中國香港華人最終都難免同中國華人合流
幾個月前已經講緊
https://twitter.com/partigian?t=9T72hTGBVCm3pA8adZKQmQ&s=09

臺左裡面呢位算係好忠於進步主義嘅信條
但講幾句晦氣說話就準備被扣上綠白同廢台帽子
正正係因為佢咁唔識做,喺度追求邏輯自洽,先令班既要又要嘅巨嬰咁嬲。你見佢一直保持禮貌,但就比華人連番侮辱。

琴日隔離post,連香港人去台灣旅遊養活台灣服務業都講得岀,呢班人一定係對2014年前嘅香港政治毫無認知,完全將自己代入支那人角色而不自知。

Btw同一個時空,可以一邊喪屌中國白卡佬同大事撚癡金糠,一邊屌柒台灣人排外,都算係個奇景。
冇錯,我係真香港人,麻煩傳去fb,twitter俾台蛆知
香港同台蛆係敵對,香港人樂見大陸武統台蛆
香港華人同台灣人勢不兩立
台蛆係香港敵人,大陸武統佢算係做返件好事,麻煩傳俾多啲台蛆知香港人心願
中國香港華人嘅樸素心聲
華人aka無產階級嘅隱秘欲望就係死,同拉其他人一齊死
所以佢地希望香港人同華人合流,希望台灣被支那核平。最令華人痛苦,莫過於見到其他人過得比佢好。
唔好再呃啲台蛆仲去分香港人定華人,你都見上面奶台負評到冇顯示,我就like數多幾倍,係香港大多數人心聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞