劉仲敬對香港評論整合 (15)

1001 回覆
7 Like 22 Dislike
我幾時都最佩服聯俄奶共
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1624079549670490115
平平地走佬去菲律賓,話唔定過幾年就係另一個南韓
香講萌族只係一班無恥無能廢柴垃圾,除咗網上鳩吹之外現實一啲嘢都冇本事做,所謂漫漫長路只係自己廢嘅藉口,成果一樣都噏唔出,日日鳩吹吹到第十五個post成立軍團但連自己都淆底,有事第一個走先但冇人參軍冇個打得,連槍都唔知有幾多人開過,上連登當自己上戰場,聽完都有啲尷尬香講萌族=嘴炮族
但凡同我行開你2019年真係有岀過黎,你唔會唔知前線大部分人都係視中華民族為敵嘅香港民族主義者。而呢個post都有唔少人上過前線。

香港民族2019年起義失敗,受住比大中華撚更嚴重嘅迫害,資源亦比大中華撚少。香港民族雖然弱小,但唔代表追求力量係錯。

我完全明白點解同我行開你會嘲笑侮辱香港民族,因為你係中華民族永遠不能分割嘅一部分,你作為華人,當然會樂見香港民族受苦,當然會為港支政權張牙舞爪而洋洋得意。對於你呢個華人而家嘅言行,我完全唔感意外。
香講萌族戰士同條女去外國旅行嘆世界,得閒上網鳩吹幾句,真係被迫害得好慘
劉仲敬對香港評論整合 (15)
https://lih.kg/yMaqREX
#426 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
原來香港民族主義者唔可以拍拖去旅行。
中國香港華人同我行開呢句說話背後隱秘慾望,就係希望所有香港民族主義者都比港支政權整死,到時同我行開唔會介意輕輕咁拋低一句「sorry係我誤判,估唔到香港民族會收晒皮,respect」,反正佢熱愛嘅中華民族已經勝利。

華人同我行開的念頭很陰險,很狡猾,很邪惡,可惜被窩老一眼看穿了。
香講萌族戰士重大成果
1.旅行
2.媾女
3.鳩噏
中國香港華人同我行開岀於本能,完全迴避2019年香港民族主義者嘅行動,以及之前本土以及港獨思潮對香港嘅影響。
因為喺華人眼中,呢啲只係企圖阻止佢熱愛嘅中華民族偉大勝利嘅無用之功,不值一提。
佢篇文幾句就講得好準 成篇都好值得睇
所謂真心討論,恐怕只是在言語間取巧,佔了便宜後便以為自己大獲全勝。最糟糕的是本地民智還停留在「頑童階段」,只需要一點政治娛樂他們就欣然收貨//鍾意吹噓

一個人的社交和生活環境會直接塑造自身的性格,更會局限或擴闊思維,好可惜在這個圈打滾了兩年,我覺得自己的IQ起碼掉了10點//冇國際視野

香港的社運圈甚至政圈,總括來說只係一群又一群圍爐取暖、勾心鬥角的所謂組織、政黨、論政人士、業界組織和其他有關聯的既得利益者。這些組織(也不是說全部,但可以肯定過50%)很多都用軟硬兼施的方法務求同化組員的理念,什麼立場是能得到尊重和接受的,或什麼立場會讓當事人受到組織的排斥。在我眼中這根本就是一個專制組織,而組織成員只懂宣洩不忿,欠缺解決問題的頭腦和勇氣,簡單來說就是嘍囉扮大哥。如此差勁的原材料怎樣加工?結果只有不斷失敗,大器難成,不要說反對派可以爭取到什麼,十年後反對派這三個字可能已經不存在了。//社混 幾輪圍捕之後2021舊反對派組織、媒體...經已全盤崩潰
恕我直言
「點解劉偉德呢d,有見識有擔當嘅人,做唔到香港政治領袖?而d冇能力嘅人上到位、霸住個位?」,香港人如果解決到呢個問題,獨立運動就有希望好多。
恕我直言
「點解劉偉德呢d,有見識有擔當嘅人,做唔到香港政治領袖?而d冇能力嘅人上到位、霸住個位?」,香港人如果解決到呢個問題,獨立運動就有希望好多。

有d咁的事,有堆叔同行開哥就唔使驚民主中國人會走向偽毒
又因爲庇護條件無得繼續提倡港獨

噉係佢哋笨柒、費拉不堪啫
kurd、Palestinian幾時停過武力反抗嘅主張
講英文嗰陣唔提港獨。圍内講港文嗰陣,鬼佬知閪。
庫德同巴勒斯坦都唔似係好嘅例子
伊拉克庫德人就係唔埋太上皇係要搞獨立公投比伊拉克政府有藉口搶番基爾庫克
巴勒斯坦人直頭出晒名白眼狼黎約旦同黎巴嫩都瀨晒野
依家攞正牌移民走嗰班的確可以大大聲sell政治理念,但係黃台仰嗰啲靠政庇寄人籬下嘅真係無乜走盞位
日日主張又點吖,香講萌族主張多一萬年咪又係維持主張狀態,志在等其他人出手,自己嘆住做暖氣軍師
咁你條臭閪蚑那賤蛆咪考解手軍囉
你應該要驚戰時狀態,共產黨宣佈香港不設防撤軍,將你扔比大粵的張獻忠
去到獻忠時期,香港都唔知重剩返幾多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞