美劇集中討論區(70) I Hate Suzie 2 |The Last of Us |Poker Face |烈子S5

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
香港好似2月先上
呢樣真呀,Gypsy我好似已經重睇咗兩三次
Naomi Watts真係好索
大家咁話呀
呢年同初見sis一齊煲劇圍爐吹水好開心
下年突破50套
希望2023超多高質劇仲精彩同各位繼續一齊追

4-6月最癲因為通常每年果期係最多高質重頭劇播spring
差唔多每日起碼有一套勁緊湊
2023暫時spring個陣容都好癲
live每個禮拜一集有得大家同一進度一齊討論開心好多
bones and all算係coming of age / 浪漫尋根戲
仲有套speak no evil都想睇但搵唔到黎睇
呢兩套真係....比個release date 得唔得
tar, barbarian,fabelmans 已睇
仲有咩好野?
d 細節位真係唔好深究....
好似the hills have eyes咁
looking good
好彩無開
呢套都幾傷精神
前面一大輪對白要專心聽
跟住後面要諗下發生緊咩事/點解讀
似鬼片又唔係
睇到我
wtf罪不至此
套戲未去到咁劣,啲劇情都ok
真,sophie cookson同naomi watts咁索,同佢哋2個係戲入面啲spark都幾大
估唔到first kill明明咁劣都捱到around2個月先俾人announce cancel,結果gypsy係最快
淨係拎dark S1比較,真係輸9條街
dark S1成套劇都冇冷場
本身仲以為佢哋拎住dark製作團隊個title可以renew到S2
咁睇應該netflix唔想afford個製作經費,不竟條數咁大加上comment又麻麻
係 我又唔係讀音樂咩鬼symphony

總之當ghost story 睇算
睇到好辛苦
睇完諗緊自己係咪太蠢
見d網絡討論話好睇 自己又唔識欣賞
打算今個禮拜睇呢套好正咁
barbarian ok 嗎?
The Banshees of Inisherin 睇左未?
個故仔雖然平淡 唔係咩特別劇情
但會睇到投入咗盡在不言中咁樣
開場佢一輪咀訪問同上堂係幾難跟
有人講話由開頭呢幾個scene咁長
但隨住tar崩壞佢就越黎越冇野講
但我覺得之後到講佢私生活細節就開始好睇
好多細節位睇完諗返會想睇多次套戲

ghost story x metoo cancel culture主題

仲諗住等佢s2個真相
molamola
咁睇怕都唔會開估啦
可以一齊做痴線婆
今年可能突破唔到
因為舊年追埋前2-3年嘅劇先有咁多套

原來4-6月係哂冷period
2個禮拜後last of us

btw連兔cute cute
佢一開始訪問完咗之後 同個女fans對話
果度係有d foreshadow
咪就係以為佢地拎住dark金牌可以冇事今次咩面都冇哂
但覺得係幾抵cancels1真係唔好睇
就算係s2開始解謎都冇理由要人捱個s1
套劇好似budget都幾勁都洗幾多錢拍咁就倒錢落海

dark s1果陣未有答案但劇情都已經好吸引
比新入團條女撚狗咁撚
笑左
佢最未果集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞