美劇集中討論區(70) I Hate Suzie 2 |The Last of Us |Poker Face |烈子S5

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Happy New Year~~~
睇完tar
炸雞佬新劇要點睇架
Gap wedding 套衫3台自爆spoiler 出黎
應該係呢套(應該)
極想呢套可以有番s2囉
本身擺明舖咗d嘢s2答,一嘢就斬咗佢做乜姐
first kill 你都拍得出,咁點解唔比呢套拍埋s2
Btw sam似係會有另一套
Spoiler
死火 kaleidoscope 跟netflix個順序睇完 完全唔知有咩野要唔明添好普通既故仔
Tulsa King 真係唔錯, 睇得舒服, 好過the old man 好多. S2 已renew

有冇三級場口?
想同老豆睇
暫時冇
這部精彩絕倫的單元劇採用非線性敘事手法,以獨樹一幟的風格製造伏筆和懸疑氣氛,讓每位 Netflix 會員都有身歷其境的獨特觀影感受。觀眾可先從中間看起(例如〈黃〉或〈綠〉),再依照自己的偏好深入觀賞其他集數(例如〈藍〉、〈紫〉或〈橘〉,接著看〈紅〉或〈粉〉,最後以精彩的〈白〉畫下完美句點。本劇絕對會讓人忍不住看到最後,但觀看順序將會影響你對故事和角色的觀點,以不同的視角看待搶案背後的問題與答案。萬花筒七彩斑斕,等你來體驗。

TOMATOMETER 20%
呢套屌打first kill 10條街
靚咁多 劇情又真係算係有啲吸引
覺得一開頭可能係比較難入口少少
因為好多音樂界reference
但冇幾耐開始入局character study睇佢一路比Krista陰影籠罩住慢慢炒車就好正
果度真係大笑左
呢篇野都寫得好正
https://twitter.com/dankois/status/1600846853389504512
放假睇埋The Quiet Girl
又真係好睇
平凡故事都可以拍得令人投入氣氛好好拍得好靚
睇完感觸但治癒好似鐘意呢套多過aftersun
First kill我睇哂仲要比你哋話我口味重
雖然我都覺,自己浪費咗8集geh人生時間
寧願重睇gypsy都唔想睇一集first kill
比完錢再dl黎睇條片清啲
d+都好多人唔想比錢
好似年年都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞