美劇集中討論區(70) I Hate Suzie 2 |The Last of Us |Poker Face |烈子S5

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
我啱啱睇名古屋機票 已經要5100
仲要冇機揀
所以真係再睇耐啲/轉飛其他地方先
最精彩果個位先黎斬on99
唔貪心我訴求淨係去東京行下街食野買野
首先我地要捱得過班喪屍下個月湧落黎先
有啲業餘感覺唔知點尷尷地
ok
依家好似輪到2月開始驚
1月好似清晰返
今日啱啱cancel哂啲野轉哂機票果班又比佢撚左
同fd去覺得好麻煩

未開S2呀 我重睇緊S1睇左一半
suzie S1我睇到ep5
cob啪完藥咁癲好想睇佢之前玩到幾癲
勁快就宣佈冇S2,好似個半月左右
睇啲review話麻麻,但我覺得啲劇情又未差到睇唔落,係節奏一開頭慢啲
學你話齋最精彩個位先嚟斬俾多次機會拍埋S2睇咩反應再決定都未遲
反正Netflix自己都拍唔少爛劇
套barbarian cls
我已經揀朝早睇
頭40分鐘睇到條女落第2層地牢頂唔順差啲想棄
乜都冇野睇但就係好撚驚
要開返窗簾睇先可以繼續

整體氣氛好夠
同住條仔真天真
深入虎穴
初頭我仲以為佢有份set up搞事
有冇人有睇Netflix套7 lives of lea,法文劇,得7集
尋日睇咗一半,強烈推薦俾鍾意睇穿越懸疑劇嘅人

重覆睇幾多次先睇到
寫輪眼
諗多左
trailer pilot係業餘
劇都係亞洲劇水準

業餘都ok啊,有時我係youtube睇d short films都做得幾好
睇佢點用最少既資源做最多既野
曾經有段時間好迷B級片
依家打開netflix其實都唔多見les戲/劇
高質業餘就梗係掂啦
話時話講起 掛住john wilson
未睇過留意下
女主角勁偉大痴撚線大膽到都唔知話佢傻定犀利好
但主角威能同時都好勁
呢套我覺得將不安恐怖位同笑位mix得好好
一路睇到wow wow聲好緊張又冇悶場 劇情都唔算大路又有驚喜
一開頭營造keith鬼鬼地營造得太好怪錯左佢
我都好驚呢類核突怪造型同rec果隻差唔多
(唔知你有冇睇過rec都係好好睇)
之前個大晒冷有出現過
有少少似shining girls
短短地6集都幾好
season 2會繼續睇
西班牙果套?
呢套係類似?
原來套劇當時係創左netflix最快cancel自家劇紀錄
我都覺其實大把N劇垃圾過佢啦
呢套卡士又算幾勁 睇女黎講仲有埋lucy boynton
如果真係好伏 自己睇睇下都會頂唔順棄 但呢套睇得哂
呢個sheshe組合又高質 sophie cookson好好J呀果陣套劇個look嬲呀冇得睇落去
係呀西班牙果套
但劇情唔算類似呢套你未必估到係咁發展
快d去睇今年horror暫時最鐘意呢套 (睇得唔多)

另外仲有套叫watcher氣氛都唔錯
但barbarian最好睇
agger
就算有都唔係幾吸引
之前套first kill連打開嚟睇嘅動力都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞