美劇集中討論區(70) I Hate Suzie 2 |The Last of Us |Poker Face |烈子S5

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

綜合所有critics 2022新舊劇評分ranking
https://www.metacritic.com/feature/tv-critics-pick-10-best-tv-shows-of-2022

冷門/已完結神枱劇跪拜區
(一般熱門breaking bad / the wire之類個個都知
呢個位留返比近10年內比較少人留意但又都係神級&完得靚既劇歡迎追加)

如要劇透請預先提醒再加4重加密或深藍細字
上一上水先
新po lm
new post say
睇完bones and all覺得好睇過the menu
好快手
仲諗住上嚟問下大家聖誕睇咩
戲都係bones and all
banshees of inisherin
fabelmans
仲有套knifes out 2
之前睇左gdt套pinocchio都好睇最尾睇到喊
同埋引誘絲打快d睇Tar

劇諗住有d想重睇i hate suzie再連住睇s2
fleishman is in trouble追緊都好睇 推介大家一齊睇
你online睇?
我啱先睇完midsommar
都幾特別 日光日白
其實班人個理念都幾好
但要實行又覺得cls
講恐怖應該會揀hereditary

tar會睇呀
但都未上

fleishman is in trouble Disney+出得好慢
宜家先ep2
垃圾d記但會睇
online講緊tar?
hereditary正過midsommar好多
雖然midsommar唔係差
但hereditary太高質第1次睇個心寒到
好少戲睇完會咁

係慢到癲
中字已經出左好多集越睇又幾好睇
好想知個老婆咩事
同埋成套劇男主角/佢個fd角度講
我諗現實真相未必真係好似佢諗咁樣

online係講你樓上個堆戲呀
bones 同 menu就見上咗
宜家好懶去戲院
變相又少留意新戲
上星期睇nightmare alley
悶到
半場終於等到cate Blanchett出場都幫唔到手
樓豬你漏左麻煩女人- EMILY IN PARIS
仲有水著水雞既 - 今際之國的有栖
睇完the banshees of inisherin
冇想象中咁creepy
但都唔錯 平淡mode
睇吓先
凍冰冰 好岩依加睇
好快訓著?

唔會 純粹係凍冰冰 好應節
仲諗住遲d睇nightmare alley
可以慳番了
我諗梗仲有邊套
Btw Ep5 我已經重刷左4次 基本上每集我都睇左3次以上 佢兩個reaction part出左我又再睇多次

呢排中晒毒,好鐘意freenbeck佢地真人 依家日日睇成地有咩野event有咩野promotion
巴西民選投票個邊先好笑, 勁多人鐘意佢地 前後d ranking 全部巨星黎
https://twitter.com/seriesbrasil/status/1604660508224880642?s=46&t=cz--wP5lPRwTp_5arhm0dQ

https://twitter.com/seriesbrasil/status/1604651759896449024?s=46&t=cz--wP5lPRwTp_5arhm0dQ
我都係中晒毒,依家就係等每個禮拜日瞓醒睇佢地
返工得閒無野做就諗起佢地
上星期先開始一日一集咁睇
無野做就諗起係sam屋企過夜果集
呢兩日就諗住e5
屌佢成日放d thumbnails 好似真係咀咁,
但睇果陣又唔係果回事
琴日見到e5(3/4)個thumbnail 嘴咀真係掂到!!!!
我就知有野睇
it was worth the wait

有興趣可以幫佢地刷收視
我呢排每個禮拜上3台app (12:30am) 睇剪輯版
然後1:30 am 準時睇佢直播uncut版

星期日一起身睇中文字幕版然後再睇多次Youtube eng sub版

我覺得ep5 freen首OST幾好聽,im your boss, listen to me ok? Come closer, closer, be your lover

見個cast咁吸引都冇死啦
我覺得自己算係頂得悶都要停
我應該會睇埋嘅
因為都想睇cate

有冇人都睇過覺得好冇睇
hunter同泰妹揀邊個,講!
唔准諗 即刻答
Sorry 依家揀泰妹

好想去佢地d event, 泰國又平又抵玩 佢地又勁親民,當d fans係frd咁好好
我都係因為Cate Blanchett而睇, 睇睇下先知佢中段出場
其實劇情架構都幾完整, 不過拍得好悶, 但欣賞佢首尾呼應
nightmare alley 梗係睇Rooney Mara 啦.
為左睇50路?

套戲不過不失啦.
Fleishman ep6 最尾....
竟然放低hunter
係咪因為佢條青頭仔

好返又睇啱時間飛過去join啦
橫掂宜家飛冇咁煩
3個女角都想睇
2個50 路
希望有番前妻會好啲,對上幾集有啲悶
第3集好正, 但我諗個story 就係唔會講太多佢ex-wife, 佢要move on.
不過應該點都會講佢老婆去左邊掛.

套劇D節奏有時慢但D 對白or narrative 就好快, 唔容易digest
Lm
應節應該睇Carol啦 夠哂聖誕氣氛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞