[露營師] 第33個Post 睇晒#1 1001記得開post

966 回覆
15 Like 6 Dislike
買塊Yamatomichi既pad自己剪/摺
snow peak 有咩明星產品大家推介eg: cooking set/燈 個D都得??? (營唔計因為太貴)
一定係杯
仲有冇 我買左佢隻杯同刀叉set
你想情人節送禮定點
可以睇下cs-207 同GL-140
玩下okay 既
Nemo Aurora 營好唔好
定係big Agnes black tail 好啲
杯我會留黎買belmont貓貓杯
bonfus d造工真係麻麻
用緊佢隻1p營暫時玩左半年去左次全走無乜問題,主要係之前官網有得減税幾抵玩所以先買
袋就買左個38L,手工差到買返黎即刻放走

hmg 之前有用過southwest 2400,大型袋無loadlifter真係差d,同埋唔鐘意佢用d大buckle同粗webbing,所以都無再用

palante真係ul袋王,而家用緊desert pack雖然自重重d但個設計真係玩過咁多個袋之中最舒服,雖然越南造但造工好過一半以上美國牌子

zimmerbuilt就真係睇運氣之前買過一次d 造工好差,但有朋友又無問題,價錢算幾抵玩
杯同叉
SCS-201好用又靚,仲有杯叉囉
Palante個底袋好爽
想問下如果新手露營有冇咩cookset 同爐介紹?唔想一黎就太貴但又唔想淘寶
Soto 豬豬爐 加 soto501
St310就可以?定邊隻性格比高? soto501會唔會好重,想要多個煎pan
夠啦
501 唔會重啦, 都係608g
冇乜話性格比高,爐具係買安全性,snow peak 夜宴1500都五錯,我個人認為trangia套煲係幾五錯,但我用過之後覺得酒精爐太麻煩喇😂
iwantani ABR-2
Camping ace
Trangia
daiso買cookset
爐就kovea maximum 或者soto st 310
邊間daiso 會有
我行開旺角個間好似未見過
差唔多間間都有一區賣露營嘢喎
入門set, messtin, 餐具都有,而且好平
如果去官西車到嘅話 拎屋企啲煲咪得
帶打邊爐個種gas爐仲好 露多幾次再買都未遲啦
真係要買嘅話 爐可以買soto st-330/ snowpeak gs-360/ iwatani fw-ms01
cookset你買snow peak yaen 1500加隻韓仔pan夠做
旺角創興間aeon 見過有, 不過aeon 個隻係不鏽鋼
都有少少重, 其實soto算比較平可以考慮
旺角邊間最多Osprey 袋睇?
想買Osprey Aura AG 50
星期日都開嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞