[露營師] 第33個Post 睇晒#1 1001記得開post

966 回覆
15 Like 6 Dislike

我會開窿, 再儲夠幾個俾啲拾荒姐姐賣
啲姐姐係咪會拎去當廢鐵賣?
想問下有什麼二人營推介? 筆直2k
Muraco norm 3p 師兄們推唔推薦?
如果會上山唔建議買
可以分享多啲details嗎?
考慮緊gallant gt3 定佢
如果唔追求超輕,或者強風下用,3.8kg 4條骨有前有後其實唔錯。我估另一位巴打問你會唔會上山用,係因重量同抗風
Gallant全紗網通風好啲啱香港三季用,又輕啲。不過營骨設計上抗風應該差啲,前後營面積細啲。

利申:純睇資料,兩個都未用過或親身見過
明白,多謝巴打
如果上香港嘅山夠唔夠用?
搭單問埋點評價gt3 ?
感謝巴打
wintex 同reecho 0度睡袋 大家會點揀?
聽聞reecho 個溫度有啲吹大左 唔知wintex有無?
有冇巴打有金仔推介,筆直5k內
要輕
想2人營內帳闊有120cm
目前淨係睇左ggg同locus gear
如果係暴風雨下,又或者係某啲出名大風地方例如大東,可能唔係好夠。不過都係特別情況,一般翻風落雨,正常地方我覺得唔會有問題。當然如果巴打你有心挑戰極限天氣,就要考慮expedition級數嘅營,而呢兩個牌子都冇做。
通常營骨越多交叉點,就越能夠抗風,睇吓TNF、MHW嗰啲expedition級數嘅營嘅設計就係咁。所以我估計Muraco抗風會好啲。
尋日買咗個10” 過幾日拎去實測

btw想問買嗰陣個包裝係咪冇盒 就咁一個膠袋包住
學到野
暫時唔會挑戰極端天氣
同都係係香港用
最多考慮香港上山
咁我諗Muraco 都夠用
見佢入面幾靚仔
同埋有個紙圈貼住
同問
LG=MLD > ALL
有日本情意結又肯等7個月就LG
MLD silnylon version 連內帳四千頭 上DCF就六千
兩個牌子都唔會有問題
另外烏克蘭牌子liteway 香港都有人用 可以再search下
helinox chair two 同 sunset 揀邊張好?已經有chair zero, 想買張舒服啲
sunset
試坐下
如果你高嘅話,sunset 應該會舒服啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞