[露營師] 第33個Post 睇晒#1 1001記得開post

966 回覆
15 Like 6 Dislike
大騎樓Free stand 營嘅話可以睇吓Ogawa Stacy ST-II
v2用左3次漏氣仲要check 唔到邊度漏掉撚左 nemo tensor 開心使用中丨
Rab 屌打 Exped,有時間可以等一等再睇,啲舖頭應該開始返
巴打可以睇吓Thermarest,價錢貴少少不過好耐用,貴買平用
我見除咗4.8 Rvalue 嗰張之外其他都少重同大嚿
之前買咗個snowline 嘅爐,打火起到spark 但噠唔着火,要借火先起到爐,有冇人知有冇得整
Klymit V用咗一次已經漏氣
放喺度都漏氣
終身保養都冇用 揼咗佢算
尋日久違用雙人,點知漏氣凍到PK
同你一樣, 放係度唔洗1分鐘冇哂氣, 聽聲就似係吹氣口出事
今日落山掉埋
不嬲自帶點火既爐都好易壞呢個位
買枝火機啦
我都有咁諗過咁,成2點幾都仲出哂奶力笑,正仆街黎,但第2日班人仲早醒過我,痴線架
明白,唔想又洗錢買多個爐,火機都方便嘅
真正無仇報

如果佢哋未起身,我一定早起嘈鳩醒班撚樣
仲有尖叫嘅細路,希望佢哋連同老豆老母比車車死曬
有冇師兄用過十蚊店嘅煮飯神器?
定有咩牌子好推介/有伏?
見人用3M膠紙就補得番
我都買咗個諗住下次去試吓100蚊3cup
見最多人用Trangia
Daiso黑色有coating
用緊普通白鋁嗰隻
同其他大牌子冇分別 一樣咁樣用
白鋁咁低技術嘅嘢咩牌子都一樣
用緊Copper Spurs HV UL
覺得唔錯 冇咩伏位
買咗中size, 用落同大牌子冇分別,最鍾意將啲架撐塞到啱啱好。如果收納叻嘅都裝到好多嘢

我宜家擺到磨豆器 濾紙 蒸架 火機 餐具 打火石, 每次執靚啲位又擺到多少少嘢入去個感覺好開心
Coating 就唔敢買粗用怕甩曬毒死
鋁製啲人都話生cancer㖭
用不鏽鋼囉
其實點樣掛食物上樹,有冇ching 簡介下,用網繩,定就咁膠袋都得,冇馬嬲偷咩
預算$3000內想買隻3人freestand營
原本想買nemo aurora,好似平均都唔錯
但諗住一輪都係想盡量輕少少,睇中咗隻Sierra Designs Meteor 3,都叫輕咗0.5kg,有冇師兄用過有評價或者有更加好既選擇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞