[露營師] 第33個Post 睇晒#1 1001記得開post

966 回覆
15 Like 6 Dislike
想試下細爐燒兩串串燒玩下
除咗個隻一次性 有無推介玩下
nemo aurora
笑爐
野炊士多
迪記 Trek 500 $1000有找 幾個朋友都用緊
唔該晒先
想問下同Ba BLACKTAIL 2 有無啲咩分別?
因為見重量好似都差唔多
利申先
我唔係用nemo aurora
朋友用緊話買既時候已經跟footprint
BA footprint 好似要另外買
想問下單人金仔有無推介?
一兩千左右budget 想要輕D 唔介意淘
接受到1.3kg 就luxe v4a 老細近排返咗貨
gogoalgoat?
千風呢排出佐隻金 double silicon 790g 千五蚊埋單。

或者平平地玩藍山1
上個月行左,第一日最難行兩座山記得帶夠水,昂坪/石壁營地無風瞓tarp都得 / 酒精爐都唔怕有風 / 有公廁,鳳徑第二、三日都有士多補給(昂坪7仔,水口村),記得帶多啲power bar一覺得肚餓就食補充能量帶頭燈(我廢搞到三日都要行一/兩個鐘夜山
2個人去
Snow peak dome前廳當shetlers用work唔work
如果你要有哂檯櫈都應該幾迫, 唔太work
1000樓下有邊款露營背囊推介?
無 靚少少都過千
Rook 50
露營新jj 最近同另一半用high peak siskin 2.0 發覺因為single layer 盜汗水問題幾嚴重 有冇咩解決方法
搵毛巾抹抹,都冇乜得解決
single layer 盜汗水死淨黎
想問下luxe mini peak xl 夠唔夠訓到2個人
(一男一女)?
想under 2500 under 2.5 kg
睇過Sierra Designs meteor 但好似無咩地方有貨
得返design full moon多,想問推唔推介?
mini peal xl 個內帳係for 1人, 要另外買返二人內帳
可以用luxe f6a, 內帳2.5人, 夠訓兩個人, 仲有好多位擺袋
不過就無乜前廳位
有冇d可以上落三腳架到既枱面推薦
最好可以摺埋同唔太重既
Thanks想問f6a 係唔係都可以用到A字去柱個方法?
照道理係可以, 不過我未試過
可以去英昌睇個陣問下老細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞