aco真係無敵 唔信入黎解釋比你聽

606 回覆
228 Like 40 Dislike
A係助理
吹奏就唔洗啦 我已做老屎忽

aco係咩環境 隨便話廢 低人工 冇前途
正如巴打所講 畫公仔唔洗畫出腸 知道一個位幾多人爭已經係事實 你問下一間大公司hr請個admin officer有幾多人apply 先

我唔知有乜好講 有屋住 有私人空間 可以買居屋 可以名正言順去考其他位 唔洗拎大假

都係我一向果句 你30k果班 不如你考次畀我睇 有waiting list都當你贏
唔好以為搵30k以上就以為自己好勁先啦 天外有天 人外有人 有時候 好波不如好運 有時候 搵30k 都係一種運氣 同實力無關

巴打 識野!! 剩係有樓住呢一野都贏曬d 30k人士
班人每個月拎17k人工供樓時, aco 剩交1500蚊公屋租金

單人排公屋排洗唔洗廿年?

拿拿林 搵多個aco結埋婚啦!仲問
到時全家aco

想問下如果結左婚即排公屋,未排到之前通常都係租屋?
其實都係諗住拎黎買平居屋

公務員綠表 單身都排得算快(2015年黎講) 最低好似3年半年資

今年7年年資都拎唔到綠表
梁籌庭表示,今年政府文書職系招聘,起薪點月薪13,735元的助理文書主任共獲接3.8萬份申請,平均54人爭奪一個職位。 睇下幾多人爭。
入去已經打敗左53個人 入到aco都係實力的一種。
無錯, 廢青要做e d.

但體格好d 應該要報警察
梁籌庭表示,今年政府文書職系招聘,起薪點月薪13,735元的助理文書主任共獲接3.8萬份申請,平均54人爭奪一個職位。 睇下幾多人爭。

咦,少左一半人喎,上屆好似係咁7萬幾個

如果警察唔洗返夜我仆到去做

7萬幾包埋ca

辛苦 危險 要返shift 不了

7萬幾包埋ca

http://clerical.org.hk/wp-content/uploads/2014/10/Sep14.pdf
2014 報ACO 有26000人,2016年反而多左1.2萬人報
點解連登講來講去都係aco同紀律部隊
最多都係2a3o
無人講eo ao pro grade

EO AO 樣樣野都上晒身要揹飛架

壓力管理差d 都hi情緒病

真係唔好再攞呢啲數字打飛機啦
aco多人考係因為中五學歷就可以報
而家有幾可會冇中五學歷呀?
出面大把職員仔都講到明又要有degree又要有經驗咁,自然有班唔合資格嘅人未見就收咗皮先
其實中學畢業就入ACO真係無撚敵
人地讀普通科畢業果陣
你就已經萬尾 佢地一開波得13k
會計工程果啲就瘋狂ot又大壓力 無謂比較
神科就無得講 一年有幾多個呀
ACO 無咁大壓力 hea啲又唔會被人抄
係無錯 實會有人做其他行業升得快過你
但其實廿頭已經有廿幾k 係香港自己一個好夠用囉
份工又唔辛苦 做人下下都咁大野心做乜啫
人地讀普通科畢業果陣

中學畢業入ACO,聽落都覺得有咩可能
有料既,好醒既,點解唔會係上左大學
唔認同樓主應該係到吹奏,
因為你咁樣出年分分鐘四五萬甚至更多申請大家一齊收皮
人地讀普通科畢業果陣

之前aco post先有人考完dse就入左
又吹奏aco。我入撚左個伏位 就快癲咁濟 但係未過bar 想死

繼續水人入去
又吹奏aco。我入撚左個伏位 就快癲咁濟 但係未過bar 想死

一句講晒
點解唔辭職

算啦 啲考唔到既人總係會恨考唔到入aco,到俾你考到入到閪位我就祝福你,到時唔好呻,我入撚左個伏位都係想捱過到bar打紙調走,如果唔係政府俾人形象hea一入左去做出唔返黎搵到其他工 我都會走

講緊大部份都係爽位。。你抽中只能怪你慘。不過可以轉dept 3年又係一條好漢

你諗下d位供應點黎?
點解空 係因為 退休 冇人做
退休位可能好
但係更多嘅係冇人做
好似樓上咁掉走

出面大把職員仔都講到明又要有degree又要有經驗咁,自然有班唔合資格嘅人未見就收咗皮先

神科冇人爭
係咪代表廢?
水泡科多人爭?代表競爭者勁?
樓主忽左?
人地讀普通科畢業果陣

之前aco post先有人考完dse就入左

如果有人一考完dse就入到aco係性價比幾高嘅
三十歲左右就可以max 捱下捱下應該點都升到個co黎做

不過對非專科嘅u grad黎講就未有樓主講到咁無敵喇
唔認同樓主應該係到吹奏,
因為你咁樣出年分分鐘四五萬甚至更多申請大家一齊收皮

成班自私精
等本大爺點醒班迷途乞食科畢業生

神科冇人爭
係咪代表廢?
水泡科多人爭?代表競爭者勁?
樓主忽左?

用神科比冇咩意思
神科係神人
非專科係乞衣。
Aco真係一世比人管既命 升co根本無乜可能
不過五天工作準時放工仲要跟足所有勞工合約比你 呢樣野真係正爆

升eo就冇乜可能
但co/sco都係由aco升上去

升co要16年up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞