aco真係無敵 唔信入黎解釋比你聽

606 回覆
228 Like 40 Dislike
1.人工低 starting得14k
:我屌你老母啊! 宜家非專科grad 咪又係14k到

2. 我咩咩朋友做2,3年都3,4萬啦 我咩咩親戚做5年都4萬啦 出黎捱一捱5年一定過20k。
:建議政府請連登仔d fd同埋親戚做統計專員好過啦

3. aco冇前途冇前景
:aco夠穩定。 唔計果少量伏位, aco夠hea。aco比你預計到將來(跳pt), 又可以升上去Co. Sco。

4. aco正廢青
:當你d big 4工程fd做6 days, 晚晚ot到11點甚至3am時, 你已經去緊happy Friday, 養好身體準備啪女!。40尾 50歲d廢中開始比人炒時, 你已經拎緊3,4萬人工同埋政府幫你供比出面多成十幾廿%的公積金。好過比出面強姦金得果雞碎咁多。
到時笑鳩班比人炒的廢中仲得, 老seafood又冇人夠膽炒!拖長d野黎做! d廢中fd仲搵緊工sd 左百幾份cv都冇人理時, 你已經係冷氣下un un腳養生準備你退休生活!仲有百幾萬公積金等退休做神仙!

5. aco咁低人工買撚到樓
: aco可以排公務隊拎公屋!拎綠表! 當你班fd終於儲到一百萬首期時, 你已經上左公屋!或者用半價買左居屋, 同老婆un un腳晚晚啪啪啪! 當你d fd一係抽唔到白表, 一係供私人發水滲水樓時, 你已經有間好實用的公屋或綠表居屋住。 當你d fd仲供緊樓,每個月比成兩萬幾, 你交緊千零蚊租金! 已經有閒錢同老婆去下旅行/孝順下父母/叫雞/do whatever u want! 當你d fd 煩緊十幾萬維修費點比時, 你已經係公屋吹緊冷氣幫下仔女鋪入aco

6. aco係政府最低層正垃圾!
:aco係主任, 有人要管的 ca 二級工人 甚至外判!係阿頭!

結論:aco係比非專科人的逃生門!係入就快! 計年資排公屋做人生勝利組
ACO呢份工唔係比你咁樣拎黎打飛機。
得個皮幾野仲話好
Agger 第2點
得個皮幾野仲話好

屌係。。唔記得左連登個個fg 50k. 5年後10m
aco係主任
得個皮幾野仲話好

唔係話好低
但都無理由吹奏到係無敵囉
冇degree既真係無敵
aco係主任

文書主任 唔係主任啊
得個皮幾野仲話好

唔係話好低
但都無理由吹奏到係無敵囉

非專科無敵
冇degree既真係無敵

呢樣真
但我連aco都無資格
好簡單 嗰班話好忙好辛苦人工唔夠高的aco
唔該立即辭職
吹奏就唔洗啦 我已做老屎忽

aco係咩環境 隨便話廢 低人工 冇前途
正如巴打所講 畫公仔唔洗畫出腸 知道一個位幾多人爭已經係事實 你問下一間大公司hr請個admin officer有幾多人apply 先

我唔知有乜好講 有屋住 有私人空間 可以買居屋 可以名正言順去考其他位 唔洗拎大假

都係我一向果句 你30k果班 不如你考次畀我睇 有waiting list都當你贏
唔好以為搵30k以上就以為自己好勁先啦 天外有天 人外有人 有時候 好波不如好運 有時候 搵30k 都係一種運氣 同實力無關
好簡單 嗰班話好忙好辛苦人工唔夠高的aco
唔該立即辭職

大家人自扣人工入aco啦!

正如巴打所講 畫公仔唔洗畫出腸 知道一個位幾多人爭已經係事實 你問下一間大公司hr請個admin officer有幾多人apply 先

我唔知有乜好講 有屋住 有私人空間 可以買居屋 可以名正言順去考其他位 唔洗拎大假

都係我一向果句 你30k果班 不如你考次畀我睇 有waiting list都當你贏
唔好以為搵30k以上就以為自己好勁先啦 天外有天 人外有人 有時候 好波不如好運 有時候 搵30k 都係一種運氣 同實力無關

巴打 識野!! 剩係有樓住呢一野都贏曬d 30k人士
班人每個月拎17k人工供樓時, aco 剩交1500蚊公屋租金

班人每個月拎17k人工供樓時, aco 剩交1500蚊公屋租金

單人排公屋排洗唔洗廿年?
公屋居屋呢個係屈機
扣返居住成本
真係搵萬四蚊等於人地出面搵兩三萬
Aco好廢架唔好做呀
Aco好廢架唔好做呀

成幾萬人狗沖。

拿拿林 搵多個aco結埋婚啦!仲問
到時全家aco

拿拿林 搵多個aco結埋婚啦!仲問
到時全家aco

想問下如果結左婚即排公屋,未排到之前通常都係租屋?
其實都係諗住拎黎買平居屋
非degree holders 真係值得做既

反之亦然
呢d工都有人吹奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞