aco真係無敵 唔信入黎解釋比你聽

606 回覆
228 Like 40 Dislike
第6點真係不敢苟同
當班Ca Wm都係老屎忽個陣
你就發現自己低賤過地底泥

利申:新制要管人aco位
第6點真係不敢苟同
當班Ca Wm都係老屎忽個陣
你就發現自己低賤過地底泥

利申:新制要管人aco位

同路人
大專生50歲先有4萬???你計埋OU海外果d就係既
大專生50歲先有4萬???你計埋OU海外果d就係既

30 40 年前冇ou掛
雖然唔排除佢地pt讀

你有見過我講讀咩
真係讀engine

人地讀N展霉霉地考個AE
都幾乎包生仔考到牌就起薪點4X

你做ACO曉飛都好
一世都去唔到人地個起薪

包工程考牌。。好多discipline考牌率好低e.g. geotechnical structural
仲要大前提入到scheme A。
仲有一大堆垃圾discipline 幾乎冇scheme或行完冇春用: ee, industiral, chem eng, environmental, ect..

講緊你考到入政府AE
差唔多包生仔咁濟

考到prof. grade就唔會做ACO

有得揀緊係揀專業工 問題係好多degree 仔無 先退而求其次

最原始係講緊讀工程考aco唔多掂姐
你出去做返本行好難衰得過做aco掛

做工程入唔到client,政府, supplier,真係搵少啲考aco好過
特別係能力差自知考唔到牌果班,加上返工要帶老母返工,落site日曬雨淋,壓力又大

你有見過我講讀咩
真係讀engine

人地讀N展霉霉地考個AE
都幾乎包生仔考到牌就起薪點4X

你做ACO曉飛都好
一世都去唔到人地個起薪

包工程考牌。。好多discipline考牌率好低e.g. geotechnical structural
仲要大前提入到scheme A。
仲有一大堆垃圾discipline 幾乎冇scheme或行完冇春用: ee, industiral, chem eng, environmental, ect..

講緊你考到入政府AE
差唔多包生仔咁濟

考到prof. grade就唔會做ACO

有得揀緊係揀專業工 問題係好多degree 仔無 先退而求其次

最原始係講緊讀工程考aco唔多掂姐
你出去做返本行好難衰得過做aco掛

做工程入唔到client,政府, supplier,真係搵少啲考aco好過
特別係能力差自知考唔到牌果班,加上返工要帶老母返工,落site日曬雨淋,壓力又大

做consultant 10點放已經算早
main con sub仔夏天焗死。又要比人屌
有冇tg aco group 有時返工悶 吹下水
社工POINT 9 起薪MAX 22
番工都係吹水見下client
輕鬆屌打ACO

社工都拎出黎講
性質都唔同 ACO中五都考得
知唔知做社工要讀社工又要考牌架?
你唔好講埋入政府做工程師
人工高私人市場一大截添

社工係政府主導人工
社工入唔到政府做 九成係乞衣 呀唔係 係要 搵乞衣先開到飯
好耐之前,政府有個職系叫一級/二級/三級文員
之後.....
非專科 aco其實真係好
當你d fd 煩緊十幾萬維修費點比時, 你已經係公屋吹緊冷氣幫下仔女鋪入aco
睇到呢到笑撚左出聲
當你d fd 煩緊十幾萬維修費點比時, 你已經係公屋吹緊冷氣幫下仔女鋪入aco
睇到呢到笑撚左出聲

你地唔好再講排公屋!
20歲入,
40 歲都未必排到你,
同街外人輪候時間分別唔大!

舊年加左450個公務員綠表同埋公屋
非專科 aco其實真係好

好多擾敵L出現
明明aco for 非專科就係無敵
睇到呢到笑撚左出聲

你地唔好再講排公屋!
20歲入,
40 歲都未必排到你,

拎住pt15 都重有得等公屋都算係咁
睇到呢到笑撚左出聲

你地唔好再講排公屋!
20歲入,
40 歲都未必排到你,

呢樣係現今樓價cls時 根本已值2。3百萬
睇到呢到笑撚左出聲

你地唔好再講排公屋!
20歲入,
40 歲都未必排到你,

呢樣係現今樓價cls時 根本已值2。3百萬

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞