aco真係無敵 唔信入黎解釋比你聽

606 回覆
228 Like 40 Dislike
你話eo, ao就吹奏姐

唔係話aco唔好, 佢只係可以岩岩好, 係現時做到你生活基本需要

如果做到eo, 生活會過得更好, 下一代既生活會更加好
FG今年1月入職,做左半年好想走
好矛盾,浪費光陰但人工又穩定

唔係話aco唔好, 佢只係可以岩岩好, 係現時做到你生活基本需要

難度高咁多 即好似車咁
有錢點解唔買拉利林寶aston martin?
eo ao呢d 2百幾個 4百幾u grad搶一個位。
aco就唔同。係穩健又有樓住。對非專科生黎講可以話係救星

你走啦 我唔想搞大佢。
大把巴絲想要
真係對於一啲乞食科後講,ACO真係算唔錯。

利申:ACO, U grad乞食科
真係對於一啲乞食科後講,ACO真係算唔錯。

利申:ACO, U grad乞食科

Poly Finance 係咪乞食科?

你知唔知你啲師兄姐畢完業做咩先,如果都要做保險狗的話,真係ACO好啲

愈遲走成本愈大。
但係又想考政府其他位。
如果就咁走左怕到時影響政府既面試

我打算做夠一年考其他政府工

愈遲走成本愈大。
但係又想考政府其他位。

一係就做2年再考,考到再入新位就應該岩岩好過bar

愈遲走成本愈大。
但係又想考政府其他位。

考到其他位走 無人會怪你

愈遲走成本愈大。
但係又想考政府其他位。

一係就做2年再考,考到再入新位就應該岩岩好過bar

過bar作用只係一年內新位可以轉返舊位?
年資好似唔會累積上去

愈遲走成本愈大。
但係又想考政府其他位。

有咩其他工揀?
黎黎去去得eo,
仲要鬼死咁難考。

諗吓自己咩料子
個世界好現實嘅
你值咁多竟係咁多
私人工無窮無盡嘅ot
你頂唔頂到?

未臭系 講真eo的經驗出面大把工都未必有。你aco就算唔當你relevent 咁咪當自己係fg去考。
反正eo都冇話要工作經驗 你中英好加有logic 自然會考到。 就算考唔到都有aco年年跳pt排公屋綠表仲保障。反而出到去好多工種又要ot又剩 連溫書都未必比你溫到。

Aco都30k max,唔止基本啦下話

30k 5days 加有公屋綠表排 加比出面壓力細咁多
入政府知道佢個運作 有時間又可一路做一路考2a3o
出面咩撚野咁低要求的工有咁的待遇??
如果要供樓,考aco是否好選擇
lm
如果要供樓,考aco是否好選擇

要供就咪 aco 其中一個賣點就係 綠表/公屋
聽朋友講入左政府先知啲位好多都係內部人轉去做 所以個啲咩一入就定死 只可以話呢個只關乎你有冇料
聽朋友講入左政府先知啲位好多都係內部人轉去做 所以個啲咩一入就定死 只可以話呢個只關乎你有冇料

其實咁講咩政府工都死啦 邊有人一入就冇老鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞