Sony:微軟收購遊戲商 目的在讓 PlayStation 變任天堂

651 回覆
314 Like 12 Dislike
傻閪Sony
屌你老母
我差唔多女人手咁細用xbox個手制都好舒服

反而sony果隻磨菇用到手指公抽筋喎
我dllm索尼
你自己獨佔就得
人地xbox買公司又唔得
唔係玩你啲獨佔game洗撚買你部ps5咩
xbox無論畫面同系統都勁好用
睇片聽歌又多APP down 又有AirPlay
又可以上網睇波
gamepass又多即日上架新game
勁多indegame上架 老實講幫左唔少細公司
起碼佢地唔洗擔心銷量
除左戰神獨佔game真係完全唔想打開部ps5
開機又慢 轉換game又要load多次
真…
ps個手制先反人類
xbox個擺位係最舒服
不過ps5手制嗰用料的確舒服啲
跟機手制比較的話
不過elite 手制世一 手感正撚到
四個摩打嘅ps5手制對應到係幾好
我手大唔敢加入,我都唔理解佢主觀感受係來自一對咩手
我每次轉返玩ps5時都覺得 wow好大、雙菇係下面要時間適應返

再利伸 我手大,要討論係咪要連間尺影相
大部份認同
不過我自己覺得ps store好睇過xbox果個
個ui設計感覺幾舒服
又或者係拎switch pro同xbox series 比,咁話嘅話
Switch pro手感世一!!
點撚知索尼son9y
講到以後無咗cod獨佔內容,
playstation就會好快收皮咁
當年sony同世嘉幾想做第二個任天堂啊
Switch d game唔岩你玩姐
近期出果d 你又有無認真去玩?
Splatoon 3 可以用體感去玩槍game
Ringfit sport 又可以邊打機邊做運動
Ps2年代到而家呢幾間大廠既掌機家用機我都有
玩得最多係switch 同3ds
話就話switch好多炒wiiu冷飯,但無過份吹棒同神化作品情況下我玩得好舒暢
無玩開任系, 想問下老任炒左乜野冷飯?
好多人買嘅mario kart 8, mario有部份都wiiu移植如paper mario
Donkey kong 異域神劍 zelda無雙呢啲都係
好明顯gf 實力問題
摺紙paper mario係續作
Xenoblade Switch有第1集Remastered
2同3都係新作
Zelda無雙1隻移植1隻新作
無問題呀,好玩咪得
講真我係好希望老任而家將wiiu/wii後期的大作一次過移值落去switch度
e.g
metroid other m
metroid prime 3
rhythm heaven
perfect dark wii
mario galaxy 2
xenoblade x
zelda twilight princess
super mario bros wii
你變到未得
有10/10玩
sony收左皮你確定gamepass仲會有野玩?
佢呢句野唔係叫成間sony收皮
係收購事件收皮唔好出咁多聲
等收購左佢就可以gamepass玩
同班藍絲一樣
以為民主派全部死晒佢地會過得更好

雖然我都想XGP快啲有得玩
其實sony有冇諗過如果ms今次收購真係比佢同佢哋好夥伴搞黃咗 ms直接多咗600億同佢搶獨佔 依家xbox cod仲同你好聲好氣 如果黃咗到時sony就真係變sega
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞