Sony:微軟收購遊戲商 目的在讓 PlayStation 變任天堂

651 回覆
314 Like 12 Dislike
自己摺哂啦
講真,阿爾宙斯我真係好滿意
唔知啲人咁認真做咩
外國啲共產memes九成都係講緊It's not yours, it's ours
呢個case咪講緊女人嗰種「我嘅嘢係屬於我,你嘅嘢都係屬於我」嘅物質觀念

類似呢種
我。。我。。。我有上Pc 架
Switch 就係賣番wiiu 啲game
另外老任本家邊隻game 算係交行貨呢
過左氣我仲買黎做乜
其實Sony隻小小大星球唔差過馬利奧,特別係頭兩集。係唔明點解佢唔復刻返1同2。

重有佢都有好多電影式遊戲都唔錯,好似Until Dawn依啲。

不過講真,任天堂同Sony都無乜好比較。PS比一定係同Xbox比。即係微軟未收購暴雪前,我都唔會諗魔獸可以係電視主機玩一樣。
咪玩啦
主機周期五年up
咁switch係咪一早過氣
有啲人logic係有數字即係續集都係炒冷飯
但ps4出完ps5即出remaster又唔計
最主要係新一代學識高無咁多野煩,自然想追求最理想化既共產主義
限時獨佔
同問,XBX可以walk in 買未
飢餓營銷到好噁心
讓sony 變老任
即刻幫 sony 增值
有咩問題先
咪玩啦
係我索眼中
老任只係鼻屎一樣存在
馬利奧系列已經係啦,一大堆WillU移植。最新個隻Party就抄返咁多代好玩小遊戲就當新。

唔係話老任獨佔game垃圾,我意思係佢依家出垃圾一樣大把人買。所以用銷量去比較好唔好唔太準。前人種樹後人乘涼。
冇計
其他機同遊戲唔爭氣
就係唔得
所以咪咁撚驚
本身啲死忠個打飛機位就係:
有獨佔
(扮)成熟、成人向
畫質有咁上下

但係獨佔都開始收收地皮
畫質同PC XBOX 比又唔係特別有優勢
淨番嘅只有(扮)成人向
踩任豚打飛機
而家畀PC/XBOX 獨佔左
到時PS 死忠/PR 可以用咩打飛機射任豚
最撚癲係任記真係當WIIU 係放左版NDS 咁舞
微軟如此大動作收購遊戲廠商,將使得玩家脫離 PlayStation 生態系,並藉此增加 Xbox 本身價值。

Sorry我想講玩家會脫離PlayStation主要係因為你自己啲撚狗式抽機銷售手法
但係好撚多動作驚冇optimize
寧願減啲特效/ fog/ 720p
唔撚好30fps啦
真係玩唔到
overcooked 疾住玩
點撚拎野
最後頂唔順淨係用steam 玩算數
連登真係同世界不一樣
連登:sony收咗皮
真實世界:戰神大賣
其實我係咪入咗平行時空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞