Sony:微軟收購遊戲商 目的在讓 PlayStation 變任天堂

651 回覆
314 Like 12 Dislike
即係咁

Sony唔宣傳隻垃圾你又話佢,到佢大量宣傳隻垃圾你又話佢

咁其實Sony點做先啱
任天堂屌打緊你二仔撚樣
我一開始係講緊sony同SE夾出game個問題

呢隻垃圾係個例子
有FF7 remake條水唔一齊食住去
反而攪呢隻垃圾出黎
出完黎又變孤兒冇人理
唔知以為Sony收購咗SE
Monolith 又係俾老任執到寶咁
咁又好現實,用錢宣傳緊係推啲獨佔或者限時獨佔作。

任天堂推廣都唔會推FIFA同2K依啲一樣道理。

放心,PS重有隻高達VS系列日系game
諗起PS5推出時既宣傳 = 唔夠機賣情況下都送機俾名人同KOL
唔通宣傳部唔做野咩
上面俾百幾部機你宣傳
佢咪求其搵堆kol明星派完咪收工
又關FF7乜事出babylon都唔關ff7事架
又唔係同一條team人開發, E家咪繼續出緊囉
點樣唔食住條水? 出完一隻即刻嘔到下集出黎咩
開發唔使時間咩, 佢2023出到part 2咪算快囉
機械狗
請正名索尼
限時獨佔呢樣嘢究竟係邊個敗家仔諗出嚟
其實限時獨佔如果講緊一兩年先去第二平台,咁同完全獨佔係冇乜大分別。係鐘意都好難等咁耐。

好似Pokémon 咁,大家都玩朱紫依家比隻劍盾你係電腦玩其實都影響唔到死忠。等於MHW係打開嘅都好難等到Xbox出再玩。

反而咁做重有機會拉到啲其他平台唔識嘅上引,下代想快啲玩轉會。
補充:
如果肯隔一排upgrades嘅話,一定係pc gaming
同埋任記食正一大批鍾意炒冷飯懷舊games(nds同3ds出嗰啲日式rpg合輯)玩家
見有人自稱mh fans唔想係部垃圾switch玩mhr
話可以等pc出
MHW係PS/XB同步出
記得當時話係ps獨佔
話xb冇人玩
所以佢係ps獨佔
亞洲console繁簡中PS4獨佔嘛
無記錯係亞洲區限時獨佔,所以香港個時PS4出左咁耐都有得炒返起
老任班粉絲仲忠誠過索尼狗
果時邊係咁講
直接吹到ps獨佔

記得果時bio7都有人講係ps獨佔
獨佔個中文咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞