Sony:微軟收購遊戲商 目的在讓 PlayStation 變任天堂

651 回覆
314 Like 12 Dislike
呢d po都你都劇透到,屌你老母blocked
Nvidia Tegra x1 係2015 產物嚟
過晒期

如果用現在既Qualcomm snapdragon 8 gen 1 拎去出主機唔知會係點
用snapdragon 8 gen 1冬天唔使帶暖包
8+ gen 1已經唔係暖包
呢兩日公佈個gen 2仲好過gen 1
https://youtu.be/7hrsYu8Vy04
有FORZA點解仲要gt柒
查實PS以前都係食咗任天堂個巿場而成功
超任《 PS1
PSP 又超成功
任天堂打出啲家用機都好短命

不過微軟出啲 game
Xbox 同 PC 都有
咁對 Xbox 啲銷量好大影響
我唔知點樣說服人買 PS5 喎,我自己從來唔打算買,亦唔在乎有無人買。

我只係覺得之前出 God of War 都有幾多 news,都有唔少人留意,佢點都未算死啫。
我自己覺得「好」本身好主觀,如果能夠大賣,已經代表對好多人嚟講係好,就算未係好好,起碼都好到好多人願意俾錢啦。
????
同意老任係靠 IP 生存,但唔同意無限複製,唔係 keep 住同一個角色就係無新意,起碼佢兩大 IP Mario 同 Zelda 都係精品。

試問有幾多 IP 可以紅足三十幾年?
老任未出switch前其實都唔算好掂都唔算係一帆風順
笑死
你要唔要睇下NDS全球賣出超過1.54億部,PSP得8200萬
3DS對Vita更加係7594萬對1600萬
根據樓上邏輯
連燈仔燈到psv死埋 冇第二代
樓上都有好多話任天堂勁過Sony,現實係依家遊戲公司排名,Sony係前過任天堂。無記錯騰訊同微軟之後,就到Sony。所以依啲討論都係得個拗,大家都用主觀去說話。不用認真。
gameboy 年代獨佔手提遊戲機幾十年喎 (gameboy 當年都係低配嘢,人哋出彩色顯示屏佢就照出黑白細顯示屏)
每款遊戲都要俾人屌先做返好,

不如正正經經出game preview吧
Hi 七鮮乳酪
做乜又改名?
係喎搞到我都想改
個名代表我改名嗰刻嘅心情
唔好自殺,生命滿希望,前路由你創
原來羅洛黎
以為唔見左
咁睇肉台五毛係邊
五毛總指揮好似畀連登ban咗 應該admin都睇唔過眼
啲人究竟識唔識睇memes
根本就係笑緊女人擁護共產
你地可以解讀成資本主義嘅年輕人
比少少幽默感好無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞