Sony:微軟收購遊戲商 目的在讓 PlayStation 變任天堂

651 回覆
314 Like 12 Dislike
去朋友屋企只要佢有主機齊手制都得啦,當然手提機係有優勢。

當年Switch一出我都有帶去公司4個一齊炸彈人。而依樣就真係Switch個好玩地方,但係佢個mon真係太細。

如果佢個mon可以去到IPad 咁大就爽好多。但係依啲真係新屎坑三日香。依家你有幾可見街度有人打手提機。

講街打機直接電話重爽快,之前有隻第五人格都好受歡迎。
雙人成行同A way out正,未玩過真心要試下。

依家反而好似唔多越南大戰個種平面雙人game,有都係多單人。
Mon 週圍都係啦
帶個 switch dock 就可以周街帶
dock 仲要有(非官方)縮小版
另個就係 switch 基本上個個都有

PS5 唔係個個都有
呢個珍。switch一開始都供不應求,2年內都搞定。你ps5到而家都要抽。你又唔係必須品
佢個mon可以去到IPad 咁大=重=冇人拎出街
其實switch 我都唔係太想帶出街玩
如果有remoteplay 就無L 敵
朱紫lag 下 lag 下其實無問題
不過阿爾宙斯都未lag 到咁 兼會彈game 就好有問題
等我索黑科技psv2
大電又輕又大mon 1080 60玩戰神
Ching Sick
其實依家個大細都係難攞出街玩

當年Switch出個大賣點就係攞出去一部機多人遊玩。

依個概念真係好正,係可惜左真係Mon太細。

有時出去旅行一班人等飛機打下Party game係幾過引。
覺得好玩欣賞隻game, 自然會有始有終完成佢。

如果你話新一代無耐性完game, 就算隻game做得幾好都無用。垃圾媒體令社會風氣變得過於速食,媒體過份簡單化,係人既問題。
變成任天堂至少我哋買到PS5
掌機 會唔會收皮,
就睇switch 2

任天堂再咁做落去就收硬皮
掌機上網垃圾

有咩可能splatoon 唔可以用電話share 4G 5G 去打
佢自己廣告都係出街打

仲有pkm啱啱出都可以上網垃圾
太晶團體 load load load
痴線, 衰過十幾年前d online game
點會出唔到 switch出我就買
跟機隻薩爾達出左幾多年
朱紫連薩爾達個畫質都做唔到
仲要全隻game任何場口都lag緊
Sony隨佐識得愈來愈政治正確之外重識得乜撚野
拎 手提機同家用機比
動視都講到明絕對撐MS
son9y仲繼續發癲周圍屌無games勝過cod,
ea同bungie望到肯定擰曬頭
全球廠商都睇住ps出醜
Switch機能係差
但朱紫既按現遠遠未到switch應有既表現
睇下魔女3 mhr botw odyssey果d正常幾撚多
其實真係無需要不停強調自己有玩 switch,咁對討論有咩幫助?有玩 switch 就比較有道理?

垃圾 game 係咪可以大賣都好,只要 switch keep 住出我鍾意玩嘅 game 就 ok,其他 game 點樣有咩所謂,又唔會影響我打機。

Switch 未出之前啲人已經話佢 hardware 完全落後,事實證明落後一樣可以好好玩,要大賣亦唔一定需要頂尖硬件。

不過銷量就係最大指標,switch 嘅銷情已經放緩(講主機,唔係遊戲),佢最終點都要出新機,唔使心急丫。
點解唔可以share手機數據 我成日都咁做
搵場搵60秒打十場斷9場
其實switch 既定位會唔會有D尷尬
究竟屬於掌機定家用主機
人哋個名咪已經話咗你知
賣咗億幾部先問定位尷唔尷尬同見肚先嚟驗孕有咩分別
應該係個仔都生埋孫先黎驗孕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞