Sony:微軟收購遊戲商 目的在讓 PlayStation 變任天堂

651 回覆
314 Like 12 Dislike
咁百幾部又影響唔到大局嘅,俾埋100部出黎賣都係俾人屌無貨
只係玩家睇落唔好睇係真
我都記得係咁
不過果陣xbox1 係亞洲巿場真係當無都得
公道講
罪大有大力宣傳自己獨佔中文
咁M$當時唔落力賣廣告都無計
關公司咩事
講緊普通玩家話隻game ps 獨佔
唔識扮識咁
即係好似而家有人吹ps5冇貨咁
明明大貨 吹到冇貨

Xb 當時殘廢就死
仲講咩亞洲宣傳
好多時嘅風向都係反指標
是但啦
依家PS5門市原價出面買到? 真心唔知。
依家都重有一半朋友係抽極都唔中
講開又講,COD最正WWII故事,始終都係COD WAW
同埋冷戰故仔Black ops 1(唯一唔好係有一關係喺香港打蘇軍嗰關,唔係用英屬香港旗,當年1960s香港都主權轉移交俾中共国)
為咗cod周圍屌
https://twitter.com/Weil__/status/1595990208507363328?s=20&t=wnV_aHhIa59k4g-optYPXQ
講開又講,COD最正嘅WWII故仔,始終都係COD WAW
同埋冷戰故仔嘅Black ops 1(唯一唔好係有一關係喺香港打蘇軍嗰關,唔係用英屬香港旗,當年1960s香港都主權移交俾中共国)
百老滙 Sony網上店有原價
記得當時係索狗任豚嘈mh
係任豚反索狗ps獨佔言論先提到Xb
唔係Xb有冇mh根本冇人理
搞獨佔其實完全玩零和
我好多都係 steam 玩完覺得好玩
Switch 又再買嚟同人玩

獨佔只不過係將隻 game 嘅潛在營收
搬去部機到
實際上賺嘅錢根本冇多到
可以一開始放晒全平台仲賺得多 (Elden Ring 咁)
利益唔 align 點玩都死
做大作就冇得玩創意
因為創意嘢好大風險
所以續作永遠都係小修小改扮突破
地圖大啲畫面靚 D 就收工
不如我反轉問你,如果任天堂啲Pokémon 馬利奧 薩爾達傳說依啲放落PS5同Xbox,

你重會唔會留喺Switch度720P,重要有啲好似朱紫咁Lag下Lag下咁玩。
Lag 就唔撚得
但我 steam 個 library 都大把 pixel/低畫質 game

遊戲性 > 畫質
SONY 個環境根本出唔到 zelda 呢啲大作
對上一隻 sony 有創意嘅 game 係幾時
出嚟出去唔係 FPS / ARPG 就係互動電影

undertale / hollow knight 呢啲根本唔需要 ps5 嘅性能都好撚好玩
大把game pc有
都有人係ps4 打

加上switch手提機
Psv2肯出未
我實買
你咁講唔可以話你錯,但係唔代表畫質唔重要。

如果跨平台,即係遊戲性係一樣嘅同時,我點解要去一部性能差嘅主機打。

即係FIFA依啲game,玩開個班會鐘意Switch打定Xbox/PS5 玩?

講Sony個邊咪一樣有對鬼戰鬼,地平線依啲大作。

而創意,任天堂的確係強項。但係Sony一樣有VR依啲自家特色野。

任天堂最撚勁嘅地方就係佢啲獨佔IP,正正因為佢啲IP太受歡迎先接受到2022年重係720P。如果朱紫今日係跨平台PS同Xbox有得玩,真係on9先會留喺Switch度虐待自己眼球。重要講緊幾日賣過千萬
仲講vr
俾sony放生啦
你有冇買
咁PC同家用機一向客戶唔同,無乜好比較。

電腦成本同網上個對戰環境都太唔同。mouse同手制又係大分別。

PSV唔會有2啦,可以死心。 手提機講真玩Switch/電話game 算啦
我無買,第一代畫面太差。本身想買個時又買唔到。依家唔係出準備第二代咩? 如果畫面進步多啲係會考慮買。不過自從Sony game pass 之後對Sony無乜期望
客戶點會唔同
咪又係果堆game
咁又係 pc 多左h game aoc lol

點解而家要講成本 switch ps5 Xb果時又唔講?
大部分獨佔都係單機
Pc 網上對戰最煩就係外掛
Pc都可以用手掣 console都可以 mk

好想用又輕又多電又可1080 60 psv2玩戰神
Psvr駁線太煩 出完就冇咩game玩
連ps獨佔大作都唔加vr mode

二代玩唔返一代d game
Psvr2而家任訂冇人搶
即係暫時冇人睇好大炒
couch co-op 老任屌打所有平台
你去朋友屋企會唔會抬部 PS5?
Switch 週街帶輕輕鬆鬆
有得隨時打機
點解我要買部唔郁得嘅機
而家Psxb 好少單機雙打
咁多年都係得 FIFA
同賽車 game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞