Sony:微軟收購遊戲商 目的在讓 PlayStation 變任天堂

651 回覆
314 Like 12 Dislike
"都係"
FC, SFC, N64, GC, WII, WIIU, NS
你確定無用錯字眼?
留名睇三方混戰
Sony自己上天堂算啦
同埋所謂「收皮」都只係當代主機戰打唔贏做唔到主流
同大蝕錢差好遠
靜啦人哋索尼捉緊一盤好大嘅棋
睇到一舊雲
點解依賴其他遊戲商出獨佔大作維持自己生態?
佢自己開發唔撚得既
WiiU都慘敗
罪大重心轉撚左去歐美之後日撚日係到搞形象
你好好地咁出正常game自然有人買
唔關男人女人事,重點係

「共產主義本身target 工人階級
但依家信共產work嘅人都係響資本主義,自由市場下出現嘅中產家庭長大嘅年輕人。」

最表表者咪飲Starbucks 上Twitter 讀art/politics 靠家長俾學費嗰班
任天堂有pokemon
索尼有啲咩可以同佢比
老任:死開啲啦
任天堂淨係一隻Pokémon都打撚哂
嚟緊架啦

咁多代其實WillU先係最用心去做game個一代。但係就表現好差。而Switch就係最撚食老本炒冷飯個一代,反而最大賣。

今時今日作為玩家,Sony同任天堂都唔見得好。一間當主機係潮物咁賣,一間就時光倒退10年係度交行貨炒冷飯。

任天堂大賣主要係以前獨佔IP做得好,今日出啲垃圾好似珍鑽咁都會大賣。但係接二連三都咁樣交行貨,終有一日變到今日暴雪咁都唔奇。

屌那星十幾年前我都估唔到暴雪都會收皮。
WiiU有兩個mon第三廠點跟
講出來唔笑果吓好野...
拎d錢去寫好自已ip d劇本好過啦
PKMON係GAME FUCK做
你不如講吓除咗珍鑽仲有乜野老任game係垃圾先啦
NDS 3DS咪又係兩個mon
老實講WillU 啲game其實好正好有心思,個雙mon設計玩party game係好過引。可惜佢係比個鎖區玩死自己。

講真依家有晒PS同Switch,跨平台作品走去買Switch版本都係虐待自己眼睛架啦。專心玩獨佔作品都夠。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞