Sony:微軟收購遊戲商 目的在讓 PlayStation 變任天堂

651 回覆
314 Like 12 Dislike
諗多左,GBA響NDS出之前都未有疲態,甚至老任本身有後備plan如果NDS唔得就繼續出新gameboy
真係講危,WiiU大爆死+3DS銷售疲軟個段時間仲危D
商業市場嚟講又唔可以咁類比嘅
有多時都係一雞死雞鳴啫
主機sega唔玩咪microsoft入嚟玩,他日三家其中一家唔玩可能amazon/apple又入嚟玩
無嘢係無可能嘅
唔洗諗得咁複雜wor,根本人地只係叫罪大響收購案依單野上面快D收皮,唔係叫罪大快D收皮,都唔知點解有D人會咁直接諗人地係叫間廠收皮
咩叫仿效任天堂條路索狗做到咩
1.合家歡全年齡向-你又冇
2.獨佔ip-人地獨佔真係獨佔,你既獨佔就限時限刻,仲要唔多
Sony近年都只係靠marketing同打手,如果講實力3廠最差係佢,啲政策又差啲game全部政治正確,全部獨佔都係差唔多動作睇故事未到悶,重要啲故事越來越差,GT果啲直頭出隻game嚟撚玩家
想sony喺呢單嘢收皮最斃都唔係咁易呢
英國明顯索島偏幫到出晒面,歐盟嗰邊又想借機屈錢
sony隨便鳩噏下呢兩邊都會幫佢
跪求平井一夫出山啦
俾哩班鬼佬揸旗真係搞唔掂
[請廣傳]
GT7 係一個騙局,千祈唔好買! ( 2 )
https://lih.kg/2938640
10/10後靜哂
到pkm柒coding又如獲至寶出哂黎
冇買PS5 冇玩
要free driving 有 Forza Horizon
要sim 有 Assetto Corsa
GT就算啦
Dreamcast 係同 PS2 同代喎
世嘉部 SS 先係同 PS 同代喎
有加洲國CEO帶領 抵啦
咁你有冇買過WillU ,唔係話佢隻隻唔好。而係話佢依家出垃圾都會大賣。

我係Pokémon 同馬利奧死忠,差唔多隻隻買齊。WillU去Switch好多隻WillU買完Switch要再買過。

唔係話Switch唔好,隻Ringfit 係神作。而佢個隻紙盒玩具我都買齊。的確係佳作。

所有遊戲主機中,我最鐘意WillU。正正係咁我認為今時今日任天堂係可以做得更好。Switch依部機企係2022年根本應該要出下一代。
(玩家角度)有競爭同激烈競爭先有進步
都係嘅
但sony近年氣燄真係難頂,可能要dup到好似xbox one咁樣先會反省
十幾年前啲機要hardcore 玩家支持佢地個套咪成立
依家個市場肯比錢同比得起錢個班主要都唔係呢班hardcore 你hardcore 極咪最多1套收藏1套用1套傳教
進步到d game玩一年獨佔
黎緊silent hill又一年,又話注資左From,就睇下下隻game會唔會又一年獨佔
自己搞獨佔就得,你搞叉盒都算,搞鳩埋PC。
我真係多撚謝索尼你個競爭呀
我好想Sony出返小小大星球,佢PS5個隻變左3D都唔錯。但係始終無頭兩代好玩。

復刻返1同2都好丫

我都唔明佢明明自家野點解唔撚出,佢個game pass又垃圾。炒下冷飯我都想食。
梗有一間喺左近
變成任天堂咁屈機?你就想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞