Sony:微軟收購遊戲商 目的在讓 PlayStation 變任天堂

651 回覆
314 Like 12 Dislike
我就當真係講odyssey,佢好係人都知。除咗依隻呢?

我都想我錯係我錯過左啲好嘢。現實係Mario系列超過一半以上都係移植作。不停炒冷飯,新野講來講去就係個啲。
你有冇睇清楚,我咪話兩隻Party,一隻移植,一隻新,但新個隻內容係炒返歷代小遊戲。

你自己有冇玩過隻Superstars? 自己睇下隻Game個內容先講。

不如你講下Switch度,Mario有乜野新作。炒冷飯我講左好多。

新作除咗odyssey,講多啲比我見識下。 睇下冷飯多定新野多。
Super Mario Party都係新作啦
如果你有玩過都知Mario Party 9同10有幾咁on9

今集終於正常翻
Superstars係移植作喎
Super Mario Party先係系列新作品 佢邊忽炒翻晒歷代小遊戲?
Mario Party 10先過引,前提你要WiiU度玩而唔係Switch度玩。 佢手提機做boss,其他人係大電視度打boss依個玩法我覺得好過Switch太多。
Mario Party 10有得喺Switch到玩???
我講緊啲小遊戲
所以都係個句

講啲Switch 嘅Mario 新作我聽下,睇下新野多定炒冷飯多。

冷飯好唔好食真係見仁見智,我都認為係好食。

但係佢炒得多係事實。都係個句,我都希望我柒錯過左啲正野比你屌醒。
Super Mario Party 咪新作
你係咪眼殘
Odyssey paper mario 足球 golf 鬼屋3 同ubi合作嗰兩隻 毛公仔Yoshi 新party game Mario maker 就咁數都10隻新啦喎
根本switch大把新作,佢就拎住嗰幾隻mario加料版嚟屌
屌你 Switch出左咁多年,你就講得個兩隻新game。之後屌9我話唔撚係炒冷飯。而我講緊求奇講都講咗一大堆冷飯作品。

唔緊要啦,Mario 唔撚炒冷飯,佢隻隻都新嘅,反正都無乜人有WiiU。你滿唔滿意?
Odyssey paper mario 足球 golf 鬼屋3 同ubi合作嗰兩隻 毛公仔Yoshi 新party game Mario maker 奧運 仲有嗰隻車仔 就咁數都10隻up新啦喎
Google下都有啦 洗唔洗餵埋比你呀柒頭

有WiiU好撚巴閉?我都有一部 咁夠唔夠資格講呀屌你老母
所以話,我樓上都講左。
我講任天堂壞話,就預咗俾人屌俾人負評。
而現實任天堂同Sony都有好作品,而且兩者無乜衝突,根本遊戲風格唔同。大把人兩邊平台都玩。

但所有野都有優點缺點唔完美,係啲on9盲粉講兩句壞話好似殺撚左佢老母咁。

講再多,屌來屌去。現實全球遊戲公司排名邊個高?
Sony日日比人屌但係排名重高過任天堂
朱紫比人屌住,一樣破記錄大賣。
多幾間公司喺度競爭,先係玩家福音。
係啲傻鳩死忠先會想對家收皮。
無人反對你講壞話 而家係你講撚到錯晒先比人屌
佢真係被害妄想症
反駁佢講錯就好似錄音機咁loop mario
講多兩句就話人屌佢
笑鳩Sony就以為人地想Sony收皮
擺明選擇式覆,你直接reply佢有晒notification都唔答
佢wiiU又串做WillU
Mario odyssey 同 Mario galaxy 又唔識分
Super Mario party 同 Mario party 10 又唔識分

轉個頭屈我係老任盲粉
明明我Sony Nintendo PC 三修

好難同佢討論
人哋放低句bull shit 就潛左水啦 又唔應下Mario 有幾炒冷飯
呢個好似$ony點簽都死
簽咗=未來十年有COD,但同意微軟收購
唔簽=萬一人地真係收購成功,得你冇簽呢個協議,真係可以淨係唔上PS
除咗Galaxy 1,2 兩隻咁密(for obvious reasons)3D Mario 不嬲一代主機一隻㗎啦 玩開車槍球刺客唔慣唔係年貨?
佢呢鋪應該係孤注一擲 宜家動視份合約去到2024年 COD呢個時期嘅系列頭一年都唔入得XGP(傳聞)

萬一阻止唔到收購 MS都將佢第一方遊戲上XGP 預咗唔會係PS度玩 所以都係50:50 不過佢應該作最壞打算先 努力啲棒Destiny同Bungie整嘅新FPS game好過
Switch賣得好過你PS5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞