[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
其實佢第二集同前傳個人已經唔同曬
仲會形式上搞個魔女審判(雖然台詞已經顯示佢根本唔打算俾老母辯護)
處分都只係MS解體同踢走間公司
前傳佢直頭先斬後奏連評議會都冇經 直接私自下令出兵殺人
唔係整咗部鐵騎?
上集仲覺得大哥老豆係全劇唯一好人唔玩高達
呢集recall返佢同狸貓老母都有交易就淨係覺得佢手低
以高達主角故事嚟講,佢算係暫時最幸運個位
其實你都可以理解佢有plan B 不過plan A work左啫
等於老馬修平時所向披靡 但都係下下緊要關頭先老馬 劇情需要
佢握mio mio隻手果到好唔友善
畢竟係仇家個女
可以中途換主角嘅姐
又唔係未試過
反正正好差個人暗黑推post 唔知呢位又咩大師

GUND-ARM Inc. to the moon
路人
覺得係戲劇效果
照計 (包括我睇果陣) 都覺得係老母出黎打圓場
正常都唔會覺得 / 預計到一個十幾歲細路女
可以咁樣玩 fundraising 黎令高達合法化
呢度係有少少為劇情服務
但老母本身係咪有 plan 去當場解圍呢
我暫時保留係有既
明嘅 但係有啲難接受
始終剩係有見過佢第0集殺人全家
中間嘅過程未見到 依家變左2個人咁
好似朱古力過左一季變左低能仔咁嘅feel
Btw多謝巴打解答
希望會補翻呢2次plan
成件事會好睇啲
技術上比21年前老豆部量產機係進步左,亦都減輕左駕駛員負作用,但21年都係得呢啲
我覺得係因為個女幫佢拎返主動權

ceo想睇佢下一步,應該係集團業績真係唔掂,佢再禁就會仆街,但解禁就會違反當年既禁令

而家個女幫佢準備好哂下台階冇理由唔用順由成章話under 監察
個頭話走佬 呢頭就開間公司做ceo
好難觸摸wo大佬
21年前, 係咪已經CONFIRM咗蘇萊塔唔係第0集個小妹妹??
佢哋手上又冇當初嘅技術
淨係搵到其中一個技術員 同從零開始都冇乜分別
其實係唔鍾意嗰幾條仔呀嘛
而家有女咪唔同囉
衛冕者及新娘
用機械手握佢
幾驚佢大力得滯爆熱enddddo
不過諗諗大哥間公司由一開始就處於被動

三巨頭輸比細公司

另外兩間可以食花生但佢要救股價
0集係想打壓對家拎權上位
20年後見高達成功左咪借自己個女開公司拎埋高達個技術囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞