[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
一切盡在二創中
悲觀啲諗最後狸貓米米兩個都仲生勾勾已經可以當贏了
感情線真係無謂強求 最多啲廚抽離唔到發癲
想睇佢地結婚 然後好似隔黎番咁 夫妻以上 戀人以下
唔通樓上古爾綠毛唔係配對廚
要發癲就算係出場講個早晨都會變CP
講兩句個人喜好就廚同發癲嘅話
唔怪得之前講下狸貓米米都比人話百合廚
水星po好似未因為CP嘈過交同洗版
真CP廚應該冇乜興趣睇高達
好學唔學學胡索

想比堅尼大姐姐定這是我媽媽
我寫分析寫得好理性。但其實都想睇紅白cp
最緊要分到自己ff 同實際套野表達作d咩

呢套感情線係大河內為左打入後生市場嘅策略
cp應該有排都未明朗化 但我大膽估應該唔會刀
真心想睇CP睇完上兩集仲未走直頭要佩服佢
聖誕老人同馴鹿
除左風靈個pose係G-self
啱呀真係期望還期望
我又覺得大河內唔刀先奇
最多未有咁早 bbq下5號6號先咁
CP呢啲無得強求
不過對伊蘭真係無乜好感
認真 我唔明宜家有乜好勉強湊CP
過多排先明朗化啦

伊蘭更加唔明
就算紅毛真係對4號有興趣 都唔係對伊蘭
就算沉船 都係伊蘭之後比紅毛打醒 伊蘭沉船先啦

紅毛呢D擺明係 日式 "也沙嘶" + 我當你係朋友 我想去了解你 架啦
根本每個角色既切入點 都係一樣
第5集自我感動後態度180轉變+整人棍唔尊重大哥

4號仔本身性格好極有限

本人雖然囂張少少但可能仲好過4號
早幾集我異見天開咁覺得白毛會同大哥
然後水星妹會同伊蘭
因為將來會知道兩個都係改造人可以互相理解再發展
而白毛係因為大哥將會明白白毛當初反抗老豆
為左擺脫家族聯婚不惜飛出太空既勇氣
結果伊蘭就冇左變左個殺心上人既仇人
白毛就變左要返老豆資源
真係點都估佢唔撚到
大家唔使嘈啦
我同貍貓係CP
呢個point少weak但想睇下大家點睇

咁估部份原因係今鋪魔女個構想好似將上一部鐵血 反轉咁
上次雙男主 陽剛男團 童兵 明刀明槍革命
今次雙女主 百合/逆後宮 返學 從內部復仇
順住咁推落去上次團滅 = 今次全員生還

另外從B記角度諗紅白唔死嘅商業價值應該會大啲
4號個d配角位就算啦 刀多幾次仲賣多d粟米味aerial
漏左pair
孤兒 vs 與父母關係
你邊位
咁我同跟班妹妹做CP

最愛蘿莉
本身諗住封存唔砌, 睇完第七集唔得, 真係好正

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞