[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
出口術呢招 從來都只係頭幾次先有用 邊有傻仔會被呃到永遠

有條友同你講佢好有錢 ok 咁咪信下先
到佢重覆講第10次 你開始有啲懷疑
問佢: 咁你求奇show張bank statement或者 balance sheet 睇下你幾有錢?
佢答: 總之我好有錢 你要信我 唔好問證據

係咪仲有人會信
其實白毛聽到娘たち唔會覺得怪架咩?
作品當係女咁
無事

夜麻麻忍唔住開咗包狸貓食
頂多都係醜聞Level, PR 5毛放下風洗下地=無事發生過啦.
違憲咪修憲囉, 我地習大主席修憲無限期連任都未驚過.

UC世紀G3毒氣屠殺平民, 又掟殖民星又殖石仔落地球, 果個世代有咁多有重大道德爭議既事件.
然後同我講聯邦政府100年前違憲, 會令成個政權倒台
其實劇入面都有講個盒入面係乜唔重要

本來只係一個秘密小醜聞,過左100年個秘密比人利用左
政府知情人同財團靠條醜聞發達,吹到個盒好撚勁,之後兩邊就好有共識繼續利用個盒上位,個個變得有權有勢做晒軍同政府高層入晒權力中心,愈玩愈大,個盒就愈吹愈大

所以佢地唔會想開個盒比人知自己無料當四條

假馬沙都唔諗住開盒,一開波只係諗住搶過盒黎同地球談判,唔洗理入面有乜,唔係主角班友搞事,都唔會搞到咁

係主角果班腦裝草,諗住乜都公開晒,等全人類決定宇宙居民嘅未來

最後果集班人自己都有講,開左個盒大部份市民都唔會覺得條法有乜咁重要

結果只係財團一直無料當四條,無左個盒就會GG,比人踢出權力中心,玩完大洗牌乜都要重新黎過

一切都無點變過

個故仔係圓到成件事,但就係班主角咁多集做嘅野都無乜實際作用
男主角就集集做工具人,比班大人點佢要搵個盒出黎,比條女點佢去做打手同司機
出口術呢招 從來都只係頭幾次先有用 邊有傻仔會被呃到永遠

有條友同你講佢好有錢 ok 咁咪信下先
到佢重覆講第10次 你開始有啲懷疑
問佢: 咁你求奇show張bank statement或者 balance sheet 睇下你幾有錢?
佢答: 總之我好有錢 你要信我 唔好問證據

係咪仲有人會信
現實大把出口術嘅案例啦
FTX,雷曼咪一樣吹到自己幾勁幾勁,愈吹愈大,間間銀行散戶狗衝信晒佢地,點知原來垃圾,無料到

某啲工程公司又吹到自己幾勁幾有品質,點知又斷鋼根,豆腐渣,短裝,事發之前,個個話自己無問題,自己好有料到,都大把人信

當你有權有勢,靠出口術其實就有人信
現實社會好多人都係靠瞞瞞呃呃出口術運作

而且事實上每年都有好多靠瞞瞞呃呃運作左多年嘅野踢爆,邊有傻人會比人呃一世?事實就係大把傻仔中緊伏唔知啫

某啲宗教一眼就知啲教條係出口術無證據,但咪一樣有成個國家嘅人信
又神又天堂都係佢地重覆講,總之有神 你要信我 唔好問證據
咪一樣仲有人大把信

日本韓國果啲大把邪教都係出口術,啲教義真理神子都係成班人夾埋吹出黎,你搞大左咪自然有人信

UC個盒一樣,都係成班人夾埋吹出黎,仲要加埋政府有份,點會無人信

個盒子佢又唔係完全無根據,咁違憲又係真,百年前又真係權力核心果班主導要瞞,政治醜聞瞞瞞下吹大左,變左比班人有心利用黎上左位,啲人有權有勢,同班權力核心互相勾結愈搞愈大,啲人奶佢地都黎唔切啦,除左主角班友,邊有人無啦啦質疑佢地

你咪講左lor 前題係基於有權勢能力 唔係淨靠9up就得
Fed出口術 有人信
BOJ出口術 睬佢都有味
UC個結局局限係因為宇宙世紀年史已經寫死自護公國一定會係0100年放棄自治權令公主公開左個盒都變左無其他可能性
如果無0100年放棄自治作前題,個結局可以多變好多
例始聯邦政府壓力下要承認宇宙居民有同等權利,一樣可以係聯邦議會佔若干席位同發言權 , 投票權
你要記住一樣野
佢老豆只係出資 3%
用錢唔係多, 佢要嘅係佢老豆嘅CREDIT
而其他人 都係俾面佢老豆 下注
佢寫乜鳩根本唔重要
同概念股 只要有大公司支持 就會炒得起一樣
就咁睇呢隻白毛老豆其實係幾錫個女
但又係個啲唔出聲唔識溝通淨係幫個女安排哂啲嘢就算
21年前單嘢睇怕都關佢屋企人事 先公報私仇剷哂成間公司
一諗到米米 老豆
或者狸貓 老母 是旦一個要死就覺得好sad
suck dick NTR d鳩圖開始變多
第0集為左高達殺咁多人
今集求下爸爸就可以正名化高達,開埋公司集資
變第二個大哥
狸貓 冇反對婚事
+
風靈
=
女兒們
你自己講緊既野咪係戰爭囉,定你既認知係國家對國家既鬥爭先叫戰爭
明明今集發展好精彩,兩父女亦充份表現出短時間解決眼前危機既急才,結果一堆白痴係咁話明明1+1=2,點解1*1=1!?咩邏輯黎?新既公式推翻自己舊有公式!垃圾!
我個意思係過左咁耐
當d相關人士已經死哂時
再拎番出黎講已經無意義

就等於我地今日已經無人再對嘉定三屠有感覺一樣
只會覺得係件「歷史事件」
認真 套嘢中學生睇唔睇得明咖

連成年人都解緊各勢力謀緊d乜
好多人都問點解德林調返轉支持開發高達
簡單黎講 地球方有呢種技術 自己又冇 先BAN鳩人姐嘛
依家技術係自己利益方 當然支持

另外 我比較擔心大小姐今後
被蘇老媽坑到 今集真係覺得佢個囡就係攞黎釣大小姐用

我反而覺得後生仔會易明D.
好似呢集既初創企業, 集資, 都係幾年新興既野.
企業凌駕國家都係現實世界發生緊既趨勢.
係進展得快,但未去到睇唔明嘅程度,其實套野節奏掌握得好好
suckdick好有黃毛mk既feel
我都寧願大哥 都唔想伊蘭
大哥起碼無呃過狸貓仲為左狸貓搞到比人踢出去
堂堂大企業既大少爺露營都無怨言仲繼續擔心狸貓
其實古爾大哥唔差千祈唔好死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞