[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
G高達下話?
頭幾集唔係好描寫消滅潛在對手既原因
一味講倫理
一係寫多啲其他財團好撚驚個技術取代舊MS技術
好似油公司好撚驚水能車/太陽能普及既出現
咁就有曬充足動機
最慘係信嗮個老母,比人係咁質疑都淨係識講「因為媽媽話風靈唔係高達」從來冇懷疑過佢,信老母信到十足,點知只係比人當棋黎用

真係幾慘,之後應該知道老母越黎越多野呃佢一定會黑化
Strong Hold

現實版米米
依家唔係話緊D政治睇唔明WOR老細
情節係要合理化GUNDAM技術上返台面呀MA,但唔洗用個咁既方式present出黎下ma

將GUNDAM當大麻咁睇就係

大麻唔合法
女主一直吸緊大麻,但相信只係CBD黎
突然有間公司向公開場合衝出黎話「我一直整開大麻,佢個D都係大麻黎,一齊收皮啦」
然後禁毒處長個女衝出黎話「我要推動大麻合法化」
然後得到禁毒處長支毒

我究竟睇緊乜

同埋GUNDAM係禁忌依個設定玩左8集就玩完,真係期待佢之後會點演落去
明明個條約向個世界觀係一個好重要既位置,故事都係因始而起
結果出到黎雷聲大雨點小,同依家一樣,真係好心一開始就唔好拎依D黎做重心啦
CBD係大麻啊,只不過鐵騎係THC,風靈係CBD
感覺上好兒戲
一張手寫PPT 就有集資
誠哥會唔會投資落張手寫ppt 度
佢老豆根本劇情工具人
但佢至少知成功需父幹, 都算係才(財) 能
其實係荷蘭開咗壞先例
當年荷蘭人急住短時間擴張搶航線見人就打 結果玩死自己
英國佬有見及此就先派人去傾 傾唔掂先威脅
牙楷當年咪都係咁問誠哥借錢搞衛星電視
一樣情況啦,女主以為吸緊CBD
審判個時老母都係話CBD黎 合法的
之後依家已經唔係討論緊風靈係THC定CBD
而係要爭取THC合法化
個劇情急到咁,準備變暴走列車啦
咁快
咩料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞