[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
就算真係摺埋都仲係贏
更何況摺咗個department又唔係殺晒啲員工 (feel sorry for 強化人四
D立場話變就變
咪同支那一樣
總裁=習近平
立場冇變過 就係$
呢個真
好似每格 frame 都有野發生緊咁
會唔會太濃縮
獨角獸的拉普拉斯之盒

憲法唔遵守就唔遵守啦
表面上 大公司摺一條line 用黎做低 新既細公司對手真係好閒

至於 點解老豆會公開g持
其實
1) gundam 唔一定危害安全 浮左面 [即係以前既norm被人打破左]
2) data已拎 根本就阻止唔到旗下同對手再做研發 不如對內用招攬 方便管理
仲可以借 鍚囡黎減低部分注意力

照計香港人 應該好多機會睇到呢d架喎
唔洗讀商科 cctvb 90年代都大把呢d橋
第0集講就乜鳩道德倫理唔可以整高達,其實只係地球企業整到部超越現有兵器,所以要洗橫手做低佢,一切都係為利益
依家阿女自己衝出嚟,到最後得益咪又係佢,咁咪支持
睇0集以為老豆對高達有私仇先殺人全家,原來只係為左上位
unicorn真係好垃圾

打左廿集 原來就係因為驚撚左個濕鳩平等條約
同埋暫時兩間公司嘅頂級機都俾風靈打爆咗
太純而且嗰個係佢老母毫無戒心
白毛講左啦
佢呢個世代冇人知咩係高達
冇喇
得返老野咋
連miomio自己都唔知高達係乜
D投資者出資完全只係講個信字
要夾硬比理由落注都有兩個︰
1. 有狸貓呢個常勝招牌
2. 總裁都落注

不過我都覺得人類落注唔是理性得咁交關
我買股票都係人買我就買
不過唔好問買成點
其實劇情咪交代得幾好
點解一開始無人理,到佢老豆出咗3%就個個狗衝啫
咪就係因為米米自己係nothing
投資者只係信佢老豆嘅眼光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞