[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
德林宜家做既野完全違背21年前消滅魔女目的
,古古老豆同輪椅黑鬼應該唔妥佢好耐 應該埋下伏線係係第二季御三家狗咬狗

自己又收埋高達技術
口講反高達
結果除咗鐵人之外
每個勢力都有部高達
呢幕幾個人妖畫風突變,突然有幾分正氣,會唔會佢哋之後會企喺狸貓嗰邊

破滅魔劍
處刑完四號你同我講有幾分正氣
核武
少少唔明三巨頭想點玩
想瓦解老母間公司還原翻自己嘅實力?
但點解4妖婆會選擇攬炒嚟造就依件事

白毛老豆開綠燈係制止左三巨頭嘅野心定還是順三巨頭意將「高達合法化」?

Sorry睇唔清依家嘅局面,求高人解答
有利益跟埋你姓都得
人妖公司唔會好得去邊大量生產clone 做白老鼠
冇成績就處理你
lm
演技嚟
扮白馬王子日後好相處咋

Btw 露營大哥沒有輸
屌那星
呢集我好認真睇個老母點對個女,根本唔似一個正常老母對個女應該有嘅態度

而家真係好懷疑好似先前巴打講個女係複製人,真正嘅女已經擺咗入部高達入面
逼白毛老豆表態
如果批喺集團入面玩高達既 白毛老豆聖堂會失勢
同時三巨頭有咁多財力開發Gundam 新世都好快收皮
唔批既攬炒 直接收新世皮 冇高達 繼續出dilanza zowort 或者非gund format 既AI發展 好似紅有三咁 三巨頭繼續圍威喂
就咁睇白毛老豆都係表面上肯 但依家高達獨立咗喺財團 喺米米=宇宙人/自己控制到既人手上 亦之係三巨頭外 三巨頭又冇得因此作反
咁多都係維持勢力平衡
或者簡單就係佢都係傲嬌雙標老豆
呢套野比起歷代高達更開宗明義講利益
又唔係老母間蚊型公司

人地三巨頭之一大部後手la

求其炒哂成個gundam 部當冇事你都吹佢唔帳
唔係clone 只係整容
簡單d講即係
喂老世!風靈係高達喎,你up頭就拆佢機收佢公司皮,我地三巨頭繼續做龍頭。你ok嘅,即係我地都可以開發啦,點都贏。

但白毛依家出嚟話
投資我新公司,專搞高達嘅!賺到你笑,我老豆都up頭仲等乜?

咁理解?

但白毛依點唔明點影響到三巨頭
Gundam 係新時代技術, 邊個掌握左 就可以控制到未來 MS 市場
你當係 Gundam 就係iphone, 但21年前自己掌握唔到呢種技術
而又知其他公司有, 所以滅晒佢地口 就冇人可以 影響到自己地位
當日用嘅藉口係會 危害駕駛員生命, 但呢個藉口根本就唔重要
由頭到尾都係為左自己地位
如果唔滅口, 俾足時間對面, 分分鐘可以解決到危害駕駛員生命 呢個問題
到時就冇彎轉

21年後, 明顯地就算佢地暗地有搞高達, 但係都冇新世嘅技術咁安全
而紅毛用風靈咁多次, 本身就係一個技術突破點
自己個女 搭埋個棚, 可以食晒水面上兩間有高達技術公司
對佢黎講, 成件事都係掌握在自己家族

其他三巨頭公司要搞Gundam 都可以, 但你有冇新世嘅安全技術?
如果冇, 你本身就係犯禁
認真 套嘢中學生睇唔睇得明咖

連成年人都解緊各勢力謀緊d乜
好多人都問點解德林調返轉支持開發高達
簡單黎講 地球方有呢種技術 自己又冇 先BAN鳩人姐嘛
依家技術係自己利益方 當然支持

另外 我比較擔心大小姐今後
被蘇老媽坑到 今集真係覺得佢個囡就係攞黎釣大小姐用
係成年人要諗到咁複雜姐
中小學雞只需要知道而家白毛開公司啦
四人妖策略:
魔女審判到,自己公司同新世公司一齊解散開發部,其實對人妖公司係冇乜損失
因為破埋禁例開發高達,用強化人做comdon,4號開一次lv3揸幾次就嘔血咁,佢身體都應該頂唔到開多次lv3
都打輸俾風靈,足證人妖公司嘅開發路徑一早錯左,投資化水
如果唔同新世攬炒,三巨頭地位實會被新世取代
我就淨係睇百合貼貼 婆爆米米同機械人
所以老豆第0集先斬後奏個動機一定要係為上位
21年後嘅轉變先講得通
如果按大路寫,話有深仇大恨、為米米老母復仇之類
咁觀眾就炒曬車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞