[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
第二季我嫌佢太多打鬥
本身嘅間諜戰好似俾人cut走咗
仲扮乜
當年最好睇嘅理由“唔人道”都由狸貓生存證明左已解決
避到迫宮之餘仲由自己家族揸住高達技術,放行好合理
好期待個劇情會黑暗到點
狸貓其實應該唔係複製人
試管嬰兒個機會大啲

我諗嗰個年代雪藏精子卵子應該好流行
例如啲人改全身做Gund之前可能儲存咗啲精子先, 因為可能手術之後春袋都冇埋
其實抵庵野咁串
要世界觀 有死海文書成個大故事
要機設 有機械人 飛機大炮 科幻元素
要囡囡 有多種database屬性比毒撚J
要共鳴感 每個角色有各種憂鬱
用72億就拎到2400億
商業極權
其實前十幾個po話Eri老母肚入面有多個係咪啲人FF
飛住睇多次第0集都唔見有講
覺得終最犀利就係無論用輪迴定平行宇宙去睇新舊eva(加漫畫)都滿足到啲藍色窗簾
庵嘢:我當年都係發脾氣鳩寫咗十集啫
估唔到玩到咁大
最主要原因就係佢乜鳩都唔解釋
啲fans自自然然就會搵到個同時解釋到幾種講法嘅理論
白手興家(笑)
成功需父幹
其實好易明白就係佢世界觀入邊Gund-arm技術一定係最大嘅藍海
啲人一開始猶豫冇表態支持唔係因為白毛係nothing
主因係在場者都係一言堂集團旗下子公司嘅人
而集團首腦(白毛老豆)既有立場好明確係反Gund-arm技術
就算係佢親生女出idea當然都冇人夠膽公開打對台
當白毛老豆greenlit左啲人梗係唔會再猶豫 因為Gund-arm好明顯係當代最有潛力嘅MS技術
唔投資就笨
Money is power
禁止禁止
就算有扑

最後都會純愛end
咁樣係咪證明白毛老豆當年決定做得啱
都係嘅
最後兩集反而比人當鳩
https://twitter.com/shinki_plamo/status/1594534260802998274
バッフ・クランめ!徹底的に叩いてやる! 
唔知幾多炮換返嚟嘅推進器 一炮就KO咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞