[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Happy corner講得幾好
如果咁大獲,一年戰爭果陣唔拎出黎講
泰坦斯果陣又唔講
係要等到d相關人事死撚哂先拎出黎講

好似六四屠城咁
上一代就話親歷其境就話會好大影響唧
現今一代都關注721 831呢d切身好多既事先啦
然後過多幾十年後就無啦啦有人話要平反六四=支那就會變好

塊板感覺仲衰過平反六四
唔知點解硬係覺得
Gund-arm 同阿賴耶識別系統有D關係
差在植入幾多零件上人體
風靈係例外,反植入意識落機
應該係老豆死前一晚中出左老母
老母大住肚去水星
4歲艾莉死左融入風靈
女主由細到大都唔知有艾莉既存在
六四比喻唔係咁準確
因為家陣六四係得中国人唔知係乜 係全球黎講係公開的秘密
貼切啲應該係全球得番1個人知六四真相(連中共都冇人知)
然後佢又收收埋埋唔講係乜 外界淨係知件事會打擊到中共
去到嗰個時候啲人就會個個用想像力自己嚇自己
當然實際一公開個個都係得啖笑原來呢啲雞毛蒜皮野
大肚生埋都係10個月啫邊得黎4年差異
如果紅毛真係17歲 老豆係佢出世4年前已經死左
佢自然出生機會接近零
又唔似唔知
有一幕占卜話佢有兄弟姐妹
女主講到似有非有咁
任務完成
顆浮游炮爆左
係咩 佢明確否認左有兄弟
不過占卜人係度諗唔係兄弟係乜嗰陣 紅毛就問可唔可以幫其他人占卜
成功需父幹
當年EVA其實TV都係得26集 最後2集仲係全集都係主角內心戲零打戲
但係庵野就靠冷飯再冷飯呢個IP呃左30年錢呃到2021年reboot版最後一套戲先上
當然未來一冇錢肯定又會再出
你咪話,做多24集夠財團B出幾多盒新模型,呢啲好賣梗係長做長有啦
赤木
靠外傳 00都昆撚左好多年錢UC MSV又係
啲五顏六色嘅迷惘乜乜正義女神仲有UC嗰堆唔同人揸嘅專用渣古
不知幾好賺
EVA 個機設去到 2022 年都仲係好撚潮喎

初號機經典紫色撞綠色
加埋個瘦長身型
機械人竟然有牙
仲要有肉體有靈魂可以暴走
整個概念玩到今日依然好出色
好撚鍾意 EVA
笨大唔用迷惘賺LGBTQ錢真係曬左隻隻色都有 同一隻色又十幾個形態越出越誇張
同中国啲自high二創小說有得比
我都好鍾意 佢嘅idea到今日都唔過時 係抵佢呃到咁多年錢
漫畫成本低但係啲機嘅銷量始終有個極限喺度,以Build系列嚟,動畫一集神回就賣到斷市嘅wing,京寶梵同部GM K9都未計隻痴撚線嘅熊霸
以為點都會扮下嘢
點知幾集就搬龍門
算係早期有探討時間輪迴同平衡宇宙,仲有老婆黨爭、傲嬌始祖

幾時出齊美少女戦士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞