[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
政策市
kickstarter不嬲都係倒錢落海 賭大細
一百間得一間成功 放落現實都好合理
佢起碼係收購兩日現有公司 基礎技術好過9upper多多聲先啦
睇下Bad Blood
個女人都係唔知自己噏乜
鳩噏idea太多人投資收唔到科
最後唯有造假昆人
即係之前Elon Musk鳩噏一句就搞到其他公司股價大升大跌

現實世界白毛應該即刻套現走佬

而家白毛直程有埋貨響手
響投資角度其實買得落
等同現實世界啲公司求其摺一兩個部門交數咁
就係覺得似層相識
第零集已經講gund-arm有幾勁啦
兩部試作量產都勁到傻
正傳女主角唔係啲咩操作大師(考試)
但風靈屈撚臭哂全校

兩地人衝突主要都係得棉花糖視角係真係唔多夠,就算有一場鎮壓都只係冇頭冇尾咁,好空虛
依家啲人真係要畫畫畫出腸先得。但當套野畫到流水帳咁乜都講哂,啲人又屌做乜咁多廢話。然後個劇情未到個個位,又係咁話做乜咩都無交代清楚!垃圾!真係救命
點會咁on9揾自己正公司自爆
起碼揾間N層空殼公司嚟玩
10幾年前玩高達嗰班俾人血洗
就算文明咗,唔踎監都要交勁多保護費
點解會覺得解散就冇事
正常嚟講人妖間公司應該俾白毛老豆即場獵巫拆骨
現實都有個地方話鐳射筆係好撚危險既攻擊性武器, 仲開晒記者會煞有介事咁去demonstrate.
唔講咁遠, 武肺早幾個月都話好撚危險共赴黃泉, 幾個月後就放寛.

其實呢D強權從來都唔會理你信唔信 (當然總有人真心信, 女主本身應該都覺得高達係唔好既野)
佢只係setup一條rule去正當化自己既行為, 以後有人唔跟就可以「名正言順」拉人封艇.
所以呢D原本係「犯法」「好危險」既野無端端個政權搵個理由話無事啦, 取消啦, 都好合理. 總之件事對佢有利就龍門任搬.

之前宇宙人追唔到高達科技, 就話人好撚危險要禁.
宜家自己地位穩左, 人地又好似肯低聲下氣share合作, 咁當然有錢大家搵, 其實成件事都好現實.
又或者話現實更加多搬龍門既事比套動畫更唔make sense.
比人血洗其實更大原因係因為佢係地球企業姐
依度全部自己人,部機解體+摺左個deptartment就得,再拖埋新世落水,1200億就將對手完全消滅
公我嬴,字你輸,好現實
點解唔會
二世祖要買跑車淨係同爸爸講聲就得
唔要寫proposal咩
明明大家依幾年都"享受"緊同等既搬龍門,點解會話動畫做緊既唔合理
冇計啦 當年一代神作EVA就係神在乜都冇交代 得條似有還無嘅主線
咩話你唔明?自己諗明佢啦
即係之前viutv既it9
屌. 上面講起普拉斯之盒就火撚滾.
故事核心, 吹到鬼死咁大, 原來只係一條垃圾憲法
同老共學下咩叫歷史文件啦
利申: 元袓高達開始睇既老屎忽
個盒=巴力
睇佢地屌到啪啪聲當正影評家藝術家咁其實都幾有娛樂性
其實拉普拉斯之盒個問題係遺失左接近100年,大家都唔記得係D咩,以為係咩驚世証據
點鳩知原來只係一塊鐵板寫住D模稜兩可既野
明明富野寫個啲劇本都係唔會逐句交代世界觀
因為佢覺得真實既對答唔會係好似讀書咁讀啲世界觀設定比你聽
要知世界觀就自己係故事之中詮釋同睇設定集對答案
有無睇過高達咖
唔會啦,依家局勢係國際聯盟或者民國十九年,老豆比所有人都強但無力對抗三巨頭聯手

你話拆就拆咩,又唔知人地私底下有冇咩攻守同盟協議
富野啲故仔 好多都係講溝通嘅不可能而發生戰爭 仲有唔少名場面係因為爭女或者私怨而打 成件事好合理

佢老味 大文豪作故仔 為一百年前嘅歷史文件而打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞