[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (20) 老母:我可以放心交紅毛s俾你喇...

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
OnL9
無端端間公司自爆整高達
再無端端拉風靈落水
然後白毛又無端端話開公司整高達
佢老豆又批先好野
差啲以為同第0集係2套唔同嘅作品
最撚勁係老母 明明啲情節都勁夾硬來
又懶係一早計好晒好冷靜咁樣
諗果條友係咪傻撚咗
金毛個家咪就係審判者系列
真。美魔女
可能全身換過晒啲件
自爆係被逼
因為三巨頭各自都有Gund 技術但係唔可以出面
所以夾埋一齊攬炒逼新世分家同架空白毛老豆
所以白毛老豆順水推舟比GundArm 合法去抗衡三巨頭
大哥老豆同其他兩間比真係差九十幾皮個ceo

應該要到葛雷斯利出手了輪椅阿伯睇完總裁下一手無理由唔出招掛
無端端

其實已經用咗好多篇幅描述 三大巨頭暗中嘅行動
總裁有冇可能唔知全世界都想搞佢 結果只係將計就計 將高達交俾自己個女 總比交俾三大巨頭好 後者對佢來講非常危險
我有懷疑過狸貓唔係當年既狸貓
老母都唔係當年既老母
白毛平既,紅毛骨架咁大都著得落,最多咪大少少
如果米米冇彈出黎
咁老母同老豆既計劃會係點
戰爭片傻鳩女主做高達有咩好睇
真綠對紅毛first impression應該都唔錯
真綠毛今集同紅毛講野嗰陣佢表情冇臨出去嗰陣咁唔耐煩
坐下傾嗰幾句閒計嗰幕真綠個心好似都有少少動搖
可能係佢察覺伊蘭4同紅毛真係有bond
睇完今集覺得伊蘭4唔係粟一燒左應該真係有機會坐正
咁你咪唔好撚睇囉
睇完第0集對白毛老豆係觀感係:
邊個整高達就殺佢全家 整一個殺一個

睇完今集:
吓???咁講道理?仲要合法化?
總裁手上應該點都有審判者做反制高達後手 21年前就有 而家應該更加進步

至於老母
我諗唔到
時間上過咗廿一年
有轉變都合理
同埋梗係自己坐穩嗰位重要啲
懷疑佢一開始已經知
嗰時狸貓搵唔到人幫佢考試
伊蘭叫狸貓去佢個宿舍嘅時候
miomio話佢假人王子
有可能佢一早已經知道
老母係唔係高達史上最恐怖面具佬
只有女2先係女1嘅同伴
正路冇人知白毛會衝出嚟
成個觀感係老母好似睇過劇本/識預知未來咁
個拆法好唔make sense囉
之前拆機果次又係咁

至於將高達交比個女搞
點解唔係派兵殺晒整高達果班友
明明第0集都係咁啦
中間相差左21年

而且當年係佢先斬後奏
當年O嘴最大嗰條友就係而家插管嗰個

而且佢當時嘅用詞係我們聖堂會否定所有高達
但而家構成聖堂條約嘅三大巨企 三個都想搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞