[Gracias Seb] F1 2022 墨西哥站 賽後討論區

1001 回覆
2 Like 15 Dislike
我覺得條原問題係撈咗幾個角度去諗,變咗無辦法做到好實在嘅比較
F1 呢隊馬戲團就係有咁多層面嘅挑戰先會咁好睇
新手想問下
Daniel Ricciardo 佢而家係同麥拿倫無左約咁有冇講下年會去邊
點都係(偈>>>>aero)車>>車手
偈夠快磚頭都變火箭,rb就係副偈落後太多aero勁都冇用
好似大頭咁equal engine/same car車手咪重要
車手勁俾盡都好似Max 20年同首勝咁偷到幾場。引擎勁就連威記V6一開始咁上到pod
傳緊去benz做reserve,未firm
拉利有句明言係 ‘’做好engine就得 搞areo係失敗車隊先搞” 類似係咁 句野其實都岩左9成

車 > 車手/strategy

而車入面副Pu係心臟
Alfa Haas衰aero engine冇synergy 當然車手同strat影響都有
主席而家成日玩風火輪
講係咁講
好心咪咁高要求啦,宜家有邊個比主席更適合做大牛二號?

牛棚/細牛嘅之前試過唔得
宜家就算想踢和牛上去又話未得
搵棚外人又要搵到牛奶呢啲邊會肯去Max身邊做二號
搵啲肯做二號嘅又可能仲衰過主席
四萬圖爺果啲寧願唔做都唔同你翻兜...

真係睇NDV?
好同意其他二號都無佢咁適合
其他提唔上嘅就算啦 新生代都可以忽略先
vet ric唔係紅牛一早續咗主席都仲有啲可能
係ric自己心態過唔過到
至於公公保子 就放過佢啦

主席都係揸咗咁多年 野心相對無咁大先叫適合
仲要嚟之前處境咁worse
試下今年季初唔係主席 係新生代嗰班嘅
邊會咁安分只係出口術傾份好約就算
睇今年拉利都知咩料啦

奶/叻呢啲過去就隨時變ocon defend teammate like a lion
而max反正已經有WDC喺手 佢角度有人陪佢玩車更好
但車隊一定唔會畀
垃圾德國車廠breach
我地咸大哥好無辜
Thanks 各位巴打,長知識了
夜賽有車底燈又幾靚,不過唔知捱到幾多個圈

https://twitter.com/motorsport/status/1589058770864574465?s=46&t=h1IIQY186IiF37ZXw2WITw
次世代嚟講平算養到PR63養得好,季初搶到咸蛇風頭之後就開如做野俾佢知邊個先係一號
牛都要二隊來試引擎
牛棚收皮既細牛做過冷河都得嫁wor, 好似NDV 咁簽番來放細牛試下先,岩用先上大牛
反正輸係Benz 既錯,咸狗大哥沒有輸
NNN緊,入F1 post 都有波睇
留個言,2026番來bin c
有隊衛星車隊/ 類似二隊嘅車隊幫係development 係好重要
你睇老電Motogp Ducati就知咩料
WEC 聞:Iron Lynx 會做林寶廠隊
Iron Lynx to run factory Lamborghini LMDh programmes in WEC, IMSA from 2024
https://www.autosport.com/wec/news/-iron-lynx-to-run-factory-lamborghini-lmdh-programmes-in-wec-imsa-from-2024/10395535/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞