[Gracias Seb] F1 2022 墨西哥站 賽後討論區

1001 回覆
2 Like 15 Dislike
諗太多 大屍冇咁醒識咁諗
俾多啲風洞時間垃利,
咪只會係用嚟反向升級
不如垃利下年季初就停止升級
可能全年成續會仲好
睇完今年flexi floor 再睇埋前幾年cheat engine
其實拉利有無能力唔犯規底下開發到部有力爭champ 既車出黎

benz zero sidepod 就算個design 幾偏鋒,前果幾年偷步開發引擎,都叫做符合規則要求先啦
最多都係屌DAS,但至少唔會一出directive 就收哂皮
https://youtu.be/BK-dGteQdWI
原來係budget cap 太多錢冇地方用先去玩wec
偷步叫符合規則?
我講好少少,偷步都係犯規,但至少整出嚟嘅嘢唔會俾人周係咪抵觸條rule 先

但係拉利就好似走精面咁,但一俾人查就會出事
咪撚玩啦五寶

Flex floor 同出cheat engine 呢啲只係喺當時規則同檢查方法下管理唔到嘅部分度偷雞
就好似當年嘅double diffuser 咁
要管就一定涉及規則嘅改變(即係換檢查方法)
呢一點DAS算係同一種case

但係偷步研究係Benz砌好咗副野之後抬去比FIA睇
講埋你唔用呢套野我地就唔玩逼FIA上轎
呢種的確唔係犯規, 因為係舞弊, 比犯規更嚴重
結果就係因為呢副野成功呢Benz 連贏8年
不如問返Benz 如果無偷步, 有無本事連贏8年?
明白了
sorry 巴打
Benz有BLM同MIA護體
蛆咪一樣比白頭佬搞到打歐霸
轉V6例時未入坑,想睇返Benz PU偷報新聞,等閒攞嚟駁下Twitter班咸狗仔都好
偷步搞到8連霸真係壓死當時f1既最後一條稻草
其實fifa所有高層都要切腹自盡……….
https://lih.kg/3202030

Fia=Fifa

we race a$ one
行先幾步後面真係好難追。。。 所以honda真係好顛
舊年始終差少少先贏到benz(wcc)
改例之前就打低benz會再震撼啲
我都完全睇唔明佢邏輯

同港共一樣自己寫條rule 出嚟
波叔合情合理合法去峰會一樣
冇用架,啲咸狗仔唔會認
總之意粉渣旗就係垃圾
下年去唔成嘅話同志就冇得鬥主場了
佢講得太多
紅牛又黎料
好正
仲有哩單
平治車手羅斯保與咸美頓在一級方程式賽車連續兩站排頭二起步,有望一洗季初頹風之際,該隊卻涉「走法律罅」進行季中試車,在周末摩納哥站期間惹起爭議。車隊榜首的紅牛,已正式向國際車聯(FIA)提出抗議,平治隨時「周身蟻」。

倍耐力供應一級方程式的輪胎被指耐用性不足,今季挖來咸美頓的平治頭五站亦戰績低落,一直無緣分站頭兩位。雙方在月中西班牙站後合作三日,以平治今季戰車試用計畫今季中與下季使用的兩款新輪胎,駕駛一千公里。紅牛與法拉利認為,此舉等同繞過禁止季中試車規定,並且讓平治佔有額外優勢,前者已向國際車聯正式提出投訴。

紅牛領隊漢拿指出:「我們認為此舉有違規定,因此在摩納哥站展開前提出抗議,以正視聽。」那邊廂,平治則強調測試前已得到FIA批准。該隊非執行主席路達稱,其他車隊也不妨作出類似申請。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞