一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
尖沙咀morxxx
平日齋坐兩個鐘冇人理過我個頭 浪費我時間
助手hardsell treatment
本身仲好期待聖誕節前染頭髮
有冇人試過samuelchan_hair
見佢highlight好似染得幾靚
但見佢係799package 有啲驚係伏
係幾靚 但唔好諗住真係799可以走人
黑木Carr
呢啲死mk一定係分期買地通拿
垃圾呃錢師
ema_hair_design
改一次名 追擊一次

細數7宗罪
1.電髮過程4個半鐘,睇翻ig先知,原來個日得3個客,同時搞三個客,等仲耐過剪

2.會sell鳩你,個價錢同本身ig講既唔同。

3.我有我想整既髮型,佢話唔得,但係無圖俾我睇,然後就開始整。第一次洗完頭之後,我個位仲要俾人坐咗。

4.滴藥水滴落隻眼到,一句Sorry都無。

5.企係到夾頭髮,會扯鳩你d頭髮,根本鳩黎。

6.等咗咁撚耐,完全唔覺得客急,邊同其他人吹水,邊剪,剪完唔帶你去洗頭就開始整髮型。

7.個髮型唔夠1日就變回原形,個髮型唔係要整俾你,係要整俾佢ig

我屌你啦,好心你無料就唔好係到害人啦,我mon撚住你個ig,改一次名,追擊一次。

佢應該租咗個位係幸福中心到,大家小心d。
唔好去啊,好伏,上到去係千幾蚊埋單,仲要啲highlight好快甩髮型師又閪
太忙冇追post 懶人包會慢慢update返
慢慢嚟唔使急
港島中西區到銅鑼灣 有邊間推薦
伏店警世 千祈唔好去reon.hairsalon 染髮

見呢個post以為唔錯 前一日book冇指定髮型師
當日個㗎佬director Ryu 幫我男漂染剪
漂同剪都冇乜問題 唯獨染嗰陣頭皮痛到仆街
而家頭皮紅咗一撻撻 完全冇做頭皮保護
髮根同髮尾仲要唔同色 左邊一執頭髮旱到仆街
慎入
最後埋單仲要$2300 極度懷疑劏水魚
貼錢買難受
頭皮個度痛染個陣有冇同佢講呀
係咪要即刻洗左佢穩陣d
警世 千祈唔好搵 kel._hairstylists 電髮
以下係我朋友嘅經歷

IG見到廣告 望落正常又揾唔到劣評所以同朋友一齊去試 一開始剪頭髮已經覺得唔掂 完全無手法技巧可言 剪得好差 乾髮剪完去洗頭淨係一轉洗頭水 護髮素都唔落比你 原本諗住整pairmore直療令頭髮望落靚d 點知d健康頭髮直接比佢搞到變damaged hair 洗完藥水之後話咩你自己髮質唔好賴三賴四 之後要預髮尾差d 完全唔係差d 係電壞晒 仲說你一定要整埋焗油 有幾個option你可以揀 最後幫你修修d頭髮係剪走電爛個堆 仲要剪到岩岩殘殘 過程中個所謂髮型師仲要同時處理5個客人 好多時都係個女助手整 係人生最差既整頭髮體驗 宜家後悔都無用
油尖旺有冇啲髮型屋唔算太貴但又剪得幾好
預一次150-250
剪左一排300一次嗰啲覺得麻麻地
利申男仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞